Recept Jemná omáčka ke zvěřině 2

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Dobrou zavařeninu, naložené brusinky, citronovou a pomerančovou šťávu, ¨W¨ omáčku, rum, cukr, sůl, víno, dobře v míse umícháme. Omáčku opepříme, přidáme citronovou kůru a omáčku promícháme. TIP: Omáčka se výborně hodí ke zvěřině, (k srnčí kýtě, hřbetu a podobně).

Recept je z kategorií: Omáčky

Nahlásit recept

  • 05.09.03 vloženo
  • 5708x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150g meruňkové zavařeniny
  • 120g naložených slazených brusinek
  • z 1/2 citronu šťáva
  • z 1/2 pomeranče šťáva
  • 3 lžíce rumu
  • 1/8l červeného sladkého vína
  • 30-40g tlučeného cukru
  • 1 lžička Worcestershire omáčky
  • 4 zrnka rozdrceného bílého pepře
  • trochu nastrouhané citronové kůry (pouze žlutá část)
  • malinko soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemná omáčka ke zvěřině 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Ivo...

tato omáčka se v podstatě nevaří, ale jenom před podáváním prohřeje. Je však dobrá i studená k různým paštikám ze zvěřiny atd.

Doufám, žes měl pěkné léto ;o)

Ivo
1045 příspěvků 25.01.09 03:43
Musí být skvělá ...

… jen se Babi chci zeptat; tato omáčka se používá studená nebo se před vložením na talíř prohřívá.

Děkuji.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz