Recept Jemná masová roláda

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jemná masová roláda

Postup

Mleté maso osolíme a na potravinářskou fólii si z něho vyrobíme plát. Ze tří vajec, bylinek, trochy soli a strouhaného sýra si vyrobíme omeletku. Maso potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme slaninu, omeletu, plátky šunky a pomocí fólie zavineme do rolády. Pekáče vymažeme máslem a roládu do něj vložíme. Pečeme pozvolna cca hodinu a podléváme vodou.

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 12.05.04 vloženo
  • 44864x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg mletého masa
  • 100 g šunky
  • 100g anglické slaniny
  • 3 vejce
  • 2 PL parmazánu nebo tvrdého strouhaného sýra
  • plnotučná hořčice
  • bylinky, sůl
  • kousek másla

Doporučená příloha

  • Brambory na všechny způsoby, my máme nejraději kaši

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.05.12 15:28

Tak tohle je ňamina… :)

Dělala jsem ji z hodně jemně namletého masa a náplň z domácích vajíček a volně rostoucích bylinek tomu dodala ten správný šmak…
Z bylinek jsem použila mladé kopřivy, popenec, pažitku a jeden malý list libečku.
Sýr jsem nastrouhala plátkový, neboť jiný jsem v lednici neměla :)

Opravdu doporučuju!

Já ji balila klasicky za pomocí vlhkých rukou a strouhankou posypané potravinářské folie…

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Jemná masová roláda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2300 příspěvků 11.05.12 14:39

@Frantiska
Koupené mleté maso sem tam koupím: to když chvátám, nebo když zkouším nový recept… Ale je to málokdy.
Ale na plněnou sekanou ho vážně vyzkoušené nemám… netroufla bych si :)

Když máš ten kutrovač, tak to bys měla mít také v pohodě, zkus smíchat vepřové s kuřecím, to by mělo držet. Ale nemám problém ani s jednodruhovým namixovaným masem :think:
S doma namixovaným mi vážně dobře drží jak plněné sekané, tak i menší masové závitky…
Mlýnek je fajn, jen ale maso promelu klidně vícekrát, vyplatí se to :mavam:

Frantiska
927 příspěvků 11.05.12 11:26

diky, uz nechci prave kupovat hotove mlete maso, tak si ho zatim delam v kutrovaci nez si poridim mlynek … a dekuji za vytazeni receptu udelam v sobotu k veceri

Zuzka1973
2300 příspěvků 11.05.12 10:39

@Frantiska
Nevím, jestli ti to pomůže: ale jsou to asi třikrát pomleté a následně ještě umixované ořezky více druhů masa nastřádaných v mrazáku ;)
Na vysvětlení: schovávám si ořez podel druhu masa (máme domácí chov všeho možného) a jak se něčeho nastřádá víc, tak to využiju podle momentální chuti.
Toto byla směs: libové vepřové, kousek kuřecích prsou, kousek krůtího a kousek skopového).
Nedávám do toho ani vejce, jen trošku sůl. Drží to pokaždé skvěle :palec: Ale musím pracovat mokrýma rukama, jinak se to samozřejmě lepí jako kterékoli jiné maso.
Nejvíc bych to z koupených polotovarů přirovnala konzistenci „šlehaného mletého masa“ nebo rozmrazené drůbeží sekané… Ale to nemám ozkoušené, jsem v mase (krom hovězího) zvyklá používat jen naše, domácí… Ale nemělo by to mít vliv, jestli je koupené nebo ne :nevim:

Kdybych neměla maso svoje a chtěla toto péct, asi bych koupila to jemně šlehané, co ho prodávají chlazené nebo bych si nechala rozmrazit tu velkou drůbeží sekanou v tom mraženém válečku, syn si to kupuje, dělává si z toho placičky s kari a česnekem, tak co jsem tak koukala, konzistence by vhodná byla…
A nezapomenout na vlhčené ruce a balím pomocí kousku folie nebo alobalu, kterou posypu jemnou strouhankou…

Jsem se moc rozepsala :roll: , tak snad ti to aspoň trošku pomůže :kytka:
S klasickým mletým masem z obchodu zkušenost nemám :nevim: , leda zkusit ho domixovat a našlehat doma :nevim:
To bych pak asi použila vepřové nebo mix vepřového s drůbežím…

Frantiska
927 příspěvků 11.05.12 10:14

Zuzko a jake maso jsi pouzila, to mne prave dela nejvetsi problem, je napsane mlete maso, ale kdzy si ho chci umlet doma, tak netusim jake pouzit

kvetali
5 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jemná masová roláda

hned to udělám nedělní oběd bude to určitě dobré

Kari
545 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jemná masová roláda

Chatulko, jednou jsem něco podobného zkušela a rozpadlo se mi to. Asi jsem to málo promnula nebo možná by se do masa mělo vpravit vajíčko na zpevnění. Budu se řídit radou Eji..Hezký večer!

esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jemná masová roláda

To vypadá moc dobře. V sobotu to vyzkouším.

chatulka
52 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jemná masová roláda

Ejo, s tím masem jsem nikdy nic nedělala, ale oceňuji Tvůj nápad a radu a odzkouším! Dík a dobrou chuť! :-)

Eja
3854 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jemná masová roláda

Chatulko, mňam,mňam, ta náplň je moc dobrý nápad. S tím mletým masem vůbec nic neděláš, jen ho osolíš? Já ho vždycky důkladně promnu s trošičkou studené vody, aby drželo pohromadě, když z něj dělám plát na plnění. A kašička k tomu, mlask. Dík za dobrý nápad.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz