Recept Jemná masová roláda
chatulka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Mleté maso osolíme a na potravinářskou fólii si z něho vyrobíme plát. Ze tří vajec, bylinek, trochy soli a strouhaného sýra si vyrobíme omeletku. Maso potřeme plnotučnou hořčicí, na to položíme slaninu, omeletu, plátky šunky a pomocí fólie zavineme do rolády. Pekáče vymažeme máslem a roládu do něj vložíme. Pečeme pozvolna cca hodinu a podléváme vodou.
Recept je z kategorií: Mleté maso
- 12.05.04 vloženo
- 52988x zobrazeno
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 kg mletého masa
- 100 g šunky
- 100g anglické slaniny
- 3 vejce
- 2 PL parmazánu nebo tvrdého strouhaného sýra
- plnotučná hořčice
- bylinky, sůl
- kousek másla
Doporučená příloha
Brambory na všechny způsoby, my máme nejraději kaši
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku10.5.12 15:28
Tak tohle je ňamina…
Dělala jsem ji z hodně jemně namletého masa a náplň z domácích
vajíček a volně rostoucích bylinek tomu dodala ten správný šmak…
Z bylinek jsem použila mladé kopřivy, popenec, pažitku a jeden malý list
libečku.
Sýr jsem nastrouhala plátkový, neboť jiný jsem v lednici neměla
Opravdu doporučuju!
Já ji balila klasicky za pomocí vlhkých rukou a strouhankou posypané potravinářské folie…
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Jemná masová roláda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jemná masová roláda
@Frantiska
Koupené mleté maso sem tam koupím: to když chvátám, nebo když zkouším nový recept… Ale je to málokdy.
Ale na plněnou sekanou ho vážně vyzkoušené nemám… netroufla bych si
Když máš ten kutrovač, tak to bys měla mít také v pohodě, zkus smíchat vepřové s kuřecím, to by mělo držet. Ale nemám problém ani s jednodruhovým namixovaným masem

S doma namixovaným mi vážně dobře drží jak plněné sekané, tak i menší masové závitky…
Mlýnek je fajn, jen ale maso promelu klidně vícekrát, vyplatí se to
diky, uz nechci prave kupovat hotove mlete maso, tak si ho zatim delam v kutrovaci nez si poridim mlynek … a dekuji za vytazeni receptu udelam v sobotu k veceri
@Frantiska
Ale musím pracovat mokrýma rukama, jinak se to
samozřejmě lepí jako kterékoli jiné maso.
Nevím, jestli ti to pomůže: ale jsou to asi třikrát pomleté a následně ještě umixované ořezky více druhů masa nastřádaných v mrazáku
Na vysvětlení: schovávám si ořez podel druhu masa (máme domácí chov všeho možného) a jak se něčeho nastřádá víc, tak to využiju podle momentální chuti.
Toto byla směs: libové vepřové, kousek kuřecích prsou, kousek krůtího a kousek skopového).
Nedávám do toho ani vejce, jen trošku sůl. Drží to pokaždé skvěle
Nejvíc bych to z koupených polotovarů přirovnala konzistenci „šlehaného mletého masa“ nebo rozmrazené drůbeží sekané… Ale to nemám ozkoušené, jsem v mase (krom hovězího) zvyklá používat jen naše, domácí… Ale nemělo by to mít vliv, jestli je koupené nebo ne
Kdybych neměla maso svoje a chtěla toto péct, asi bych koupila to jemně šlehané, co ho prodávají chlazené nebo bych si nechala rozmrazit tu velkou drůbeží sekanou v tom mraženém válečku, syn si to kupuje, dělává si z toho placičky s kari a česnekem, tak co jsem tak koukala, konzistence by vhodná byla…
A nezapomenout na vlhčené ruce a balím pomocí kousku folie nebo alobalu, kterou posypu jemnou strouhankou…
Jsem se moc rozepsala
, tak snad ti to aspoň trošku pomůže 
, leda zkusit ho domixovat a našlehat doma 
S klasickým mletým masem z obchodu zkušenost nemám
To bych pak asi použila vepřové nebo mix vepřového s drůbežím…
Zuzko a jake maso jsi pouzila, to mne prave dela nejvetsi problem, je napsane mlete maso, ale kdzy si ho chci umlet doma, tak netusim jake pouzit
5 příspěvků 25.1.09 03:43
hned to udělám nedělní oběd bude to určitě dobré
Chatulko, jednou jsem něco podobného zkušela a rozpadlo se mi to. Asi jsem to málo promnula nebo možná by se do masa mělo vpravit vajíčko na zpevnění. Budu se řídit radou Eji..Hezký večer!
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
To vypadá moc dobře. V sobotu to vyzkouším.
52 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, s tím masem jsem nikdy nic nedělala, ale oceňuji Tvůj nápad a radu a odzkouším! Dík a dobrou chuť!
Chatulko, mňam,mňam, ta náplň je moc dobrý nápad. S tím mletým masem vůbec nic neděláš, jen ho osolíš? Já ho vždycky důkladně promnu s trošičkou studené vody, aby drželo pohromadě, když z něj dělám plát na plnění. A kašička k tomu, mlask. Dík za dobrý nápad.