Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
hucman Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Raz som bol v jednej nóbl reštike a tam som si dal takúto polievku. Bola lahodná, krémová a nezabudnuteľná. Keďže kuchárov brat je môj kamarát, niečo sa mi z neho podarilo vytiahnuť a niečo experimentami odhaliť. Výsledok ale rozhodne stojí za to.
Obe cibule osmahneme do sklovita aj s nakrájaným cesnakom na masle (NESOLÍME ešte). Cibuľu nemiešať divoko, musí sa trošku pripiecť a pustiť "cukor". Keď cibula chytí farbu - mierne do hneda - miestami, tak zaliať vriacim zeleninovým vývarom (môže byť aj z bujóna). Teraz môžeme osoliť a okoreniť (trošku). Zemiaky nakrájame na kocky (cca 1x1 cm) a polovicu pridáme variť do polievky. Medzitým dáme do druhého menšieho hrnca variť aj zvyšnú polovicu zemiakov. Pozor, zemiaky dáme do už vriacej a osolenej vody. Nie do studenej, lebo by sa ich chuť vyvarila do vody. Do misky dáme smotanu, prilejeme tolko isto vody, dáme 2 PL hladkej múky a vymiešame do hladka. Polievku zozmixujeme ponorným mixerom a pridáme smotanu vymiešanú s múkou a privedieme znova do varu. Dochutíme vegetou a pridáme uvarené zamiaky a necháme vychladnúť. Pri podávaní môžeme posypať opraženými slnečnicovými semiačkami (nasucho na panvici), alebo krutónkami.
Recept je z kategorií: Bramborové polévky Krémové polévky Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.3.15 13:24
Dnes jsem vyzkoušel a jedinečná výborná a kdo neochutnal tak honem do toho.
Líbí se mi26.8.12 10:15
Jemná hustá cibulačka - výborná…
Když dávám vařit brambory ve slupce, nebo okrájené, buď jako přílohu,
nebo do polévky, tak vždy již do horké vody, hrnec s vodou zapínám
nejdříve, nikdy, nikdy nedávám brambory do studené vody a pak teprve
zapnout vařič, to si brambory nezaslouží, „hucman“ to u této polévky
popisuje správně.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jemná biela hustá cibuľačka
@Gucky Komentáře „k věci“ tu kdysi byly…

A ten odkaz od vás: hucman ho neukradl, je to jeden a ten samý autor… stačí si tam přečíst přezdívku pod obrázkem
Hucman tu chybí, alespoň mě ano… Právě diskuze „k věci“ zde zavinila, že odešel… Pustili se tu do něj s tím, že je polévka nerealizovatelná kvůli mnoství másla, aniž by ji vyzkoušeli…
Ačraj a casino byli jediní, kdo to zkusili alespoň dodatečně, já ji mám už delší dobu v plánu taky, jen vždy zapomenu
A jak zmínil casino - řádilo tu v komentech čistící komando…
Tak doufejme, že se to zase nezvrtne, tahle polévka vypadá moc dobře a zaslouží si vyzkoušet…
edit: ten web z odkazu vypadá dobře…
Příspěvek upraven 19.05.13 v 12:21
Vyzerá to dobre, ale žiadne komentáre k veci.
Tento istý recet som našiel aj na inom webe:
http://www.sefkuchari.sk/index.php?…
Jako hrob
…gggdosi tu řádí jak bratrstvo kočičí pracky, maže komentáře jak Viktor Čistič, a vy se tomu řehtáté



No, je něco shnilého…
…ale důležitější je, že cibulačka už zase je