Recept Jemná bábovka

lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vejce rozšleháme s cukrem. Přidáme olej, kávu a vaječný likér. Mouku prosijeme, smícháme s práškem do pečiva a vmícháme. Nakonec přidáme mleté oříšky nebo mandle. Nalijeme do vymazané bábovkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě, při 170°C asi hodinu. Formu můžeme vymazat máslem a vysypat krystalovým cukrem. Potom bude povrch bábovky tak trochu zkaramelizovaný. Kdo chce, může polít jakoukoliv polevou, nebo jenom pocukruje.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 23.03.07 vloženo
  • 7847x zobrazeno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 250 ml oleje
  • 150 ml silné černé kávy
  • 100 ml vaječného likéru
  • 150 g polohrubé mouky
  • 100 g Maizeny
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g mletých lískových oříšků nebo mandlí
  • ev. čokoládová nebo jiná poleva, nebo jenom práškový cukr

Doporučená příloha

  • káva se šlehačkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jemná bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz