Recept Jelítkové jednohubky ze Španělska pro "Tapas"
babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Rozehřát olej na pánvi a osmažit ne něm cibuli, česnek, oregano, majoránku a papriku po 7-8min., až je cibule měkká a zlatavá. Přidat plátky jelita, zvýšit teplotu a osmažit je na každé straně po 3min., až jsou křupavá. Naaranžovat plátky chleba na mísu a pložit na ně plátky jelita. Zamíchat sherry do cibule a přidat cukru podle chuti. Zahřát, až směs bublá a potom ji ochutit. Lžící navršit směs z pánve na jelita a posypat vše čerstvým oregánem. Podávat horké se suchým sherry, nebo vínem chcete-li.
Recept je z kategorií: Topinky
- 14.07.03 vloženo
- 10121x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 na jemné plátky nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku na jemné plátky nakrájené
- 1/2 lžičky oregána
- 1/2 lžičky majoránky
- 1 lžička červené papriky
- 225g jelita (španělská ¨Morcilla¨), nakrájeného na 12 tlustých plátků
- 2 lžíce suchého sherry
- cukr podle chuti
- sůl a pepř podle chuti
- posekané, čerstvé oregáno na ozdobu, nebo jiná bylinka
- plátky kulatého chleba nebo bagety, mohou být na sucho otoustované
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jelítkové jednohubky ze Španělska pro "Tapas"
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jelítkové jednohubky ze Španělska pro "Tapas"