Recept Jelítka a Jitrnice v listovém těstě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na jemno.Osmahneme jí na mírném ohni v kastrolu,přidáme cukr a necháme skaramelizovat za pravidelného míchání.Jakmile cibule zrůžoví, přilijeme ocet a necháme vydusit.Hotovou cibulovou remuládu si dáme stranou. Jelítka a jitrnice podílně rozkrojíme.Spojíme vždy půlku jelítka s půlkou jitrnicí a vzniklou dvou barevnou kombinaci zabalíme do šunky.Dáme stranou. Listové těsto rozválíme a rádýlkem rozřežeme na 4 plátky čtverce.Na každý čtverec umístíme spojené půlky jelítka a jitrnice a 1 polévkovou lžíci cibulové remulády.Jelítko z jitrnicí do těsta zabalíme a kraje těsta k sobě přilepíme. jelítka a jitrničky v listovém těstě přeložíme na plech,pomažeme rozšlehaným vejcem a upečeme v rozehřáté troubě.

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 26.02.07 vloženo
  • 4427x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20+15minut peĂ„Ĺ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 jitrnice
  • 2 jelítka
  • 300g liskového těsta
  • 6 cibulí
  • 2 polévkové lžíce cukru krupice
  • 1dl vinného octa
  • 1 vejce

Doporučená příloha

  • červené víno,například Frankovka,světlé pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelítka a Jitrnice v listovém těstě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz