Recept Jelení ragú v jalovcové omáčce
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Maso omyjeme a osušíme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm prudce opečeme. Přidáme nejprve med a necháme ho zčásti zkaramelizovat, pak vetřeme rozdrcené jalovčínky spolu s bobkovým listem, přelijeme vínem a slepičím vývarem. Dusíme pod poklicí asi 90 min., občas zamícháme. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým hřebíčkem. 2. Mrkev nahrubo nakrájíme, pak vaříme 4 - 7 min. v malém množství osolené vody, scedíme a prolijeme studenou vodou. 3. Halušky uvaříme podle návodu na obalu. Scedíme a prolijeme studenou vodou. Pak je spolu s mrkví opečeme na másle a přisolíme. Ragú rozdělíme na talíře s haluškami a mrkví.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
- 31.12.02 vloženo
- 21603x zobrazeno
Čas přípravy
- 120 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 640 kcal, 2670 kj, 41 g bílkovin, 25 g tuků, 45 g sacharidů
- 600 g jeleního masa
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce medu
- 10 jalovčínek
- 4 bobkové listy
- 500 ml červeného vína
- 300 ml slepičího vývaru (z kostky)
- Alpská sůl
- pepř
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 500 g mrkve
- 400 g halušek
- 1 lžíce másla
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jelení ragú v jalovcové omáčce
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jelení ragú v jalovcové omáčce
99 příspěvků 24.10.10 18:15
Jednoduché a výborné.