Recept Jelení ragú v jalovcové omáčce

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jelení ragú v jalovcové omáčce

Postup

1. Maso omyjeme a osušíme. V kastrolu rozehřeje­me olej a maso na něm prudce opečeme. Přidáme nejprve med a necháme ho zčásti zkaramelizovat, pak vetřeme rozdrcené jalovčínky spolu s bobkovým listem, přelijeme vínem a slepičím vývarem. Dusíme pod poklicí asi 90 min., občas zamícháme. Osolíme, opepříme a ochutíme mletým hřebíčkem. 2. Mrkev nahrubo nakrájíme, pak vaříme 4 - 7 min. v malém množství osolené vody, scedíme a prolije­me studenou vodou. 3. Halušky uvaříme podle návodu na obalu. Scedí­me a prolijeme studenou vodou. Pak je spolu s mrkví opečeme na másle a přisolíme. Ragú rozdělíme na talíře s haluškami a mrkví.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 31.12.02 vloženo
  • 20433x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 640 kcal, 2670 kj, 41 g bílkovin, 25 g tuků, 45 g sacharidů
  • 600 g jeleního masa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce medu
  • 10 jalovčínek
  • 4 bobkové listy
  • 500 ml červeného vína
  • 300 ml slepičího vývaru (z kostky)
  • Alpská sůl
  • pepř
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 500 g mrkve
  • 400 g halušek
  • 1 lžíce másla

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tuso 24.10.10 18:15

Jednoduché a výborné.

Diskuse k receptu Jelení ragú v jalovcové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz