Recept Jelení ragú s klouzky
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Maso omyjeme, zbavíme šlach a blan a nakrájíme na nudličky. Slaninu rozkrájíme na kostky. Šalotku oloupeme a posekáme. V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme šalotku a zesklovatíme. 2. Do pánve přidáme maso. Posypeme pepřem a tymiánem. Opékáme na prudkém ohni, dokud se vznikající šťáva neodpaří. Osolíme a zalijeme vínem do výše 1 cm. Dusíme pod poklicí asi 45 min., přitom pozvolna přiléváme zbylé víno. Přidáme rajčatový protlak, houby a dusíme dalších 10 min. Ragú podle potřeby přisolíme, případně přidáme 1 lžičku cukru. 3. Knedlík nakrájíme na plátky a opečeme na rozehřátém oleji z obou stran. Maso upravíme na talíře s knedlíky, ozdobíme kysanou smetanou a pažitkou.
Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk
- 02.10.03 vloženo
- 12446x zobrazeno
Čas přípravy
- 95 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 890 kcal, 3720 kJ, 55 g bílkovin, 42 g tuků, 55 g sacharidů
- 600 g jelení kýty
- 150.g slaniny
- 100 šalotky
- pepř
- 1 lžička posekaneho tymiánu
- sůl
- 500 ml such. červeného vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 300 klouzků
- 1 houskový knedlík z předchozího dne nebo zmražený
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce husté kysané smetany
- pažitka
Doporučená příloha
Jako přílohu můžeme vyzkoušet i smažené hranolky nebo čerstvý chléb.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku3.5.14 14:49
Neměla jsem klouzky a tak jsem dala pravé hřiby a místo cukru lžičku šipkového džemu. Omáčka má výtečnou chuť.
Líbí se miDiskuse k receptu Jelení ragú s klouzky
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jelení ragú s klouzky