Recept Jelení paštika od pana hajného

Jarčulinka Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jelení paštika od pana hajného

Postup

V osolené vodě vařím jelení srdce společně s bůčkem do měkka - do vody přidávám nové koření a také pepř a bobkový list dle chuti.(min. 1hod. i více) Když maso vychladne, nakrájím ho na kostky a pomelu, společně s nakrájenými a odblaněnými játry, na masovém strojku. Nakonec vložím housku namočenou v mléce na pročištění strojku, a zároveň ji namelu do paštiky - osolím, přidám koření, vajíčka sádlo a kůru z jednoho chem. neošetřeného citrónu - kupuji již nastrouhanou vlhkou - prodávají v Německu. Všechno, nejlépe rukou, prohnětu. Osmažím si cibulku na slanině do zlatova - vše nakrájeno na jemno. Po vychlazení přidám do paštiky a prohnětu. Dle chuti ještě dosolím. Takto připravenou směsí plním připravené sklenice - nedávám však plné. Vychází mi cca 5 skleniček - menších když mám játra z koloucha a ještě mi zbyde do zapékací misky - kterou vyložím slaninou a v troubě peču 1/2 hod. na pekáčku s vodou - Toto k rychlé spotřebě. Zbytek na horší časy, ve skleničkách uvařím, a to min. 1/2 hod na 100°C. Papáme s brusinkovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 24.10.12 vloženo
  • 8818x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Ingredience

  • 1ks jeleních jater
  • 1ks srdce z jelena
  • 0,5kg vepřového bůčku
  • 100g domácí slaniny
  • 50g husího sádla
  • 100 g vepřového sádla
  • 1 citrón
  • 1 lžíce domácího paštikového koření
  • sůl
  • 1 ks menší cibule
  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 houska
  • trocha mléka na namočení housky

Doporučená příloha

  • domácí brusinková omáčka s pomerančem + chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jarčulinka 24.10.12 10:30

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jelení paštika od pana hajného

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jelení paštika od pana hajného

Jarčulinka
8 příspěvků 25.10.12 10:42

Paštikové koření vyrábím z:
bílého mletého pepře, černého ml. pepře, mĺ. nového koření, ml. hřebíčku, muškátového květu, tymiánu, majoránky, bazalky, rozmarýnu, sladké papriky, ml. zázvoru a bobkový list. Vše skladuji v uzavřené skleničce. :kytka:
Ale z té plece bych viděla raději nějaký miš maš. Dělávám doma takovou dobrotu z jeleního masa, hrušek, brusinek a dižonské hořčice.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 24.10.12 17:45

Tak tohle bych papala moc ráda :- ). Jelení srdce ale asi neseženu, zato mam jeleni plec - paštika bude asi trochu sušší, ale zkusím to! Krásný recept. Paštikovým kořením se rozumí směs pepř, muškátový květ, zázvor, hřebíček?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Gratinované brambory (DIA)*

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz