Recept Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Postup

Na rozehřátém sádle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili ze sádla a hladké mouky. Necháme minimálně 30 minut povařit a pak vše rozmixujeme. Nakonec zjemníme smetanou a ještě asi 10 minut vaříme. Na talíři zdobíme brusinkami, citrónem a šlehačkou.

Recept je z kategorií: Zvěřina

Nahlásit recept

  • 18.07.04 vloženo
  • 18107x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g jelení kýty
  • 200 g slaniny
  • 100 g celeru
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 1-2 cibule
  • Bobkový list
  • Celý pepř
  • Nové koření
  • Sůl
  • 1-2 citrony
  • 500 ml smetany
  • 150 g hladké mouky
  • 200 g vepřového sádla
  • 100 g brusinek

Doporučená příloha

  • Houskový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelení kýta se zeleninou na smetaně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz