Recept Jelení kýta s dušenou zeleninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme blan a šlach. Jalovčinky rozdrtíme a smícháme s novým kořením a zázvorem. Směs koření vetřeme do kýty. Maso osolíme a opepříme. 2. V pekáči rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran prudce opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu očistíme a oloupeme. Celer pokrájíme na kostičky, mrkev podélně rozpůlíme. Zeleninou obložíme kýtu a krátce společně opečeme. 3. Zalijeme vínem a polovinou zvěřinového vývaru. Přidáme omytý rozmarýn. Pečeme v troubě 40 min., přitom podléváme zbylým vývarem. Kýtu vyjmeme a nakrájíme. Omáčku podle potřeby přisolíme.

Recept je z kategorií: Jelen, srnec, daněk

Nahlásit recept

  • 9609x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1,5 kg jelení kýty
  • 2 lžíce oleje
  • 4 jalovčinky
  • na špičku nože mletého nového koření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • 1 malý celer
  • 4 šalotky
  • 1 svazek mrkve
  • 6 snítek rozmarýnu
  • 125 ml červeného vína
  • 250 ml zvěřinového vývaru

Doporučená příloha

  • Podáváme se šťávou a zeleninou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jelení kýta s dušenou zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Štika na smetaně Štika na smetaně
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz