Recept Jelci nakyselo
manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Ryby očistíme, vykucháme, rozřízneme po páteři na poloviny, odstraníme páteř a silná žebra. Čisté půlky silně nasolíme, naskládáme do mísy a necháme v chladu 48 hodin proležet. Bez nasolení by se ryby v octu rozpadly na kaši. Nasolené ryby naskládáme do sklenice, prokládáme cibulí nakrájenou na silnější kolečka, a zalijeme prvním nálevem. Po 3 - 4 dnech ryby scedíme a nálev vylijeme. Ryby s cibulí zalijeme druhým vychlazeným nálevem. Po dalších 3 - 4 dnech slijeme druhý nálev do hrnce a povaříme v něm na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Ryby a cibuli zatím nakrájíme na kousky, dáme do mísy, přidáme vychladlou uvařenou zeleninu, hrášek a nakrájenou kyselou okurku. Přidáme majolku nebo tatarskou omáčku, zamícháme a necháme do druhého dne proležet. *Poznámka:* Poměr cukru a soli, octa a vody (v nálevu) lze upravit dle vlastní chuti.
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 10.12.05 vloženo
- 4507x zobrazeno
Ingredience
- 1 kg ryb
- sůl
- cibule
- mrkev
- celer
- kyselé okurky
- sterilovaný hrášek
- majolku nebo tatarskou omáčku (tu nejlépe s feferonkami);
- *První nálev:*
- ocet s vodou 1 : 1;
- *Druhý nálev:*
- 0,25 l octa
- 0,75 l vody
- 20 dkg cukru
- 2 dkg soli
- 8 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- 1-2 hřebíčky
- 3-4 velké stroužky (nakrájené, nasekané) česneku
- - *10 minut povařit.*
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jelci nakyselo
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jelci nakyselo