Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Samou pýchou mě v červenci málem trefilo, když si Mánek tenhle recept
vložil na svůj web (takže mu ho teď trochu kradu).
Kdo jste na ryby, račte navštívit Mánkův „Rybí restaurant“. Tam je
toho k vidění a vyzkoušení moc!
Darované ryby vykucháme a očistíme hranou obráceného nože. Jsme-li choulostiví, uřízneme jim i hlavu. Ryby dobře vypláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a osolíme. V jedné pánvičce rozehřejeme plátek másla, na kterém ryby usmažíme dokřupava. Zároveň na druhé, malé pánvičce rozehřejeme zbylé máslo, zprudka na něm orestujeme lišky, které potom necháme okapat na papírovém ubrousku. Do výpeku po liškách nalijeme smetanu, přidáme nastrouhaný ementál a vaříme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Je to hned. Dochutíme mletým bílým pepřem a je-li třeba, osolíme. Osmažené ryby uložíme na talíři na omáčkovou peřinku a ozdobíme orestovanými liškami, plátkem citronu a snítkou petrželky.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jelci na liškách se smetanovou omáčkou