Recept Jehněčí zapečené řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řízky při okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně lehce pomoučíme. Po obou stranách prudčeji opečeme v dobře rozehřátém oleji. V misce smícháme jemně umleté uzené maso, nadrobno usekanou nebo nastrouhanou cibulku, žloutky a smetanu, ochutíme solí a jemně nakrájenou bylinkou a směsí potřeme doměkka opečené řízky. Na směs ještě nasypeme strouhaný sýr, nakapeme máslo a v dobře předehřáté troubě nebo pod grilem krátce zapečeme. Klademe na horké talíře, sypeme další jemně nakrájenou bylinkou a podáváme s opékanými nebo smaženými brambory a se salátem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 21.10.07 vloženo
  • 4039x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 řízky z jehněčí kýty po 120g
  • sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • 150g vařeného libového uzeného masa
  • 1 cibule
  • 3 žloutky
  • 1 - 2 lžíce smetany
  • petrželka nebo pažitka
  • 60g strouhaného sýra
  • máslo

Doporučená příloha

  • dobré červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí zapečené řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Hruškový koláč Hruškový koláč
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz