Recept Jehněčí zapečené řízky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Řízky při okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a po jedné straně lehce pomoučíme. Po obou stranách prudčeji opečeme v dobře rozehřátém oleji. V misce smícháme jemně umleté uzené maso, nadrobno usekanou nebo nastrouhanou cibulku, žloutky a smetanu, ochutíme solí a jemně nakrájenou bylinkou a směsí potřeme doměkka opečené řízky. Na směs ještě nasypeme strouhaný sýr, nakapeme máslo a v dobře předehřáté troubě nebo pod grilem krátce zapečeme. Klademe na horké talíře, sypeme další jemně nakrájenou bylinkou a podáváme s opékanými nebo smaženými brambory a se salátem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 21.10.07 vloženo
  • 4274x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3/4hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 řízky z jehněčí kýty po 120g
  • sůl
  • mletý pepř
  • hladká mouka
  • olej
  • 150g vařeného libového uzeného masa
  • 1 cibule
  • 3 žloutky
  • 1 - 2 lžíce smetany
  • petrželka nebo pažitka
  • 60g strouhaného sýra
  • máslo

Doporučená příloha

  • dobré červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí zapečené řízky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz