Recept Jehněčí Yassa

youpi Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Země původu je Senegal

Postup

Maso omyjte a naporcujte na cca 4 cm kostky. Z limetek, lístků tymiánu,bobkových listů, mletého bílého pepře, soli udělejte marinádu a jehněčí maso nechte za občasného obracení marinovat 3-4 hodiny. Očištěnou cibuli velmi jemně nakrájejte a nechte zpěnit cca 10 minut, deglazirujte marinádou povařte. Přidejte maso papričky poduste cca 10. Odlejte vývarem a vařte cca 40 minut. Před podáváním ochutnejte a eventuelně dosolte či opepřete bílým pepřem z mlýnku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 25.04.10 vloženo
  • 2756x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg očištěného jehněčího masa
  • 4 cibule
  • 5 cl arašídového oleje
  • 4 limetky
  • 10 snítek tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 3 dl vývaru
  • bílý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí Yassa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Staročeské kotlety

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz