Recept Jehněčí Yassa

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Země původu je Senegal

Postup

Maso omyjte a naporcujte na cca 4 cm kostky. Z limetek, lístků tymiánu,bobkových listů, mletého bílého pepře, soli udělejte marinádu a jehněčí maso nechte za občasného obracení marinovat 3-4 hodiny.

Očištěnou cibuli velmi jemně nakrájejte a nechte zpěnit cca 10 minut, deglazirujte marinádou povařte. Přidejte maso papričky poduste cca 10. Odlejte vývarem a vařte cca 40 minut. Před podáváním ochutnejte a eventuelně dosolte či opepřete bílým pepřem z mlýnku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 25.04.10 vloženo
  • 2461x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg očištěného jehněčího masa
  • 4 cibule
  • 5 cl arašídového oleje
  • 4 limetky
  • 10 snítek tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 3 dl vývaru
  • bílý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí Yassa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz