Recept Jehněčí Yassa

Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Země původu je Senegal

Postup

Maso omyjte a naporcujte na cca 4 cm kostky. Z limetek, lístků tymiánu,bobkových listů, mletého bílého pepře, soli udělejte marinádu a jehněčí maso nechte za občasného obracení marinovat 3-4 hodiny.

Očištěnou cibuli velmi jemně nakrájejte a nechte zpěnit cca 10 minut, deglazirujte marinádou povařte. Přidejte maso papričky poduste cca 10. Odlejte vývarem a vařte cca 40 minut. Před podáváním ochutnejte a eventuelně dosolte či opepřete bílým pepřem z mlýnku.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.04.10 vloženo
  • 2290x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg očištěného jehněčího masa
  • 4 cibule
  • 5 cl arašídového oleje
  • 4 limetky
  • 10 snítek tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 2 čerstvé chilli papričky
  • 3 dl vývaru
  • bílý pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí Yassa

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz