Recept Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

veseleboruvky Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Úvod

Poctivá a bohatá polévka, která je překvapivě jemná a zajímavá. Na 4-6 porcí.

Postup

Budeme potřebovat velký hrnec (minimálně 5 l). Kosti jsem zalila vodou (cca 2 l) a začala vařit. Vzniklou pěnu jsem odstranila pomocí malého cedníku a přidala očištěnou zeleninu v celku (mrkev, petržel, kedlubnu, papriku, cibuli, celer) a koření (rozmarýn, sůl, nové koření, pepř, bobkový list). Vaříme pomalu, občas kontrolujeme, zda zelenina není měkká. Uvařenou zeleninu vybereme a kosti vaříme dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat 2-3 hodinky. Oddělíme maso a nakrájíme na menší kousky, v tomto případě to je asi 200 g čistého masa. Kosti a tuk vyhodíme. Vývar scedíme. Ve větším hrnci osmažíme cibuli, přidáme mražený hrášek a nakrájený řapík, trochu spolu podusíme. Zalijeme bílým vínem a dusíme cca 5 minut. Nakrájíme zeleninu z vývaru (mrkev, kedlubnu a petržel) a přidáme spolu s masem a vývarem. Nakonec dochutíme citronovou kůrou a estragonem, přivedeme do varu a vaříme dokud hrášek nezměkne.

Recept je z kategorií: Masové polévky Polévky

Nahlásit recept

  • 03.09.12 vloženo
  • 13019x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

Na základní vývar:

  • jehněčí kosti (v tomto případě ze stehna)
  • 4 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 kedlubna
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • menší bulva celeru (100 g)
  • rozmarýn
  • sůl
  • nové koření (3 kuličky)
  • celý pepř (10 kuliček)
  • bobkový list (2 ks)

Na polévku:

  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 1 čajová lžíce sušeného estragonu
  • 2 dl bílého vína
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibuli
  • olivový olej nebo máslo
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 3.9.12 09:55

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz