Recept Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Úvod

Poctivá a bohatá polévka, která je překvapivě jemná a zajímavá.

Na 4-6 porcí.

Postup

Budeme potřebovat velký hrnec (minimálně 5 l). Kosti jsem zalila vodou (cca 2 l) a začala vařit. Vzniklou pěnu jsem odstranila pomocí malého cedníku a přidala očištěnou zeleninu v celku (mrkev, petržel, kedlubnu, papriku, cibuli, celer) a koření (rozmarýn, sůl, nové koření, pepř, bobkový list). Vaříme pomalu, občas kontrolujeme, zda zelenina není měkká. Uvařenou zeleninu vybereme a kosti vaříme dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat 2-3 hodinky. Oddělíme maso a nakrájíme na menší kousky, v tomto případě to je asi 200 g čistého masa. Kosti a tuk vyhodíme. Vývar scedíme.

Ve větším hrnci osmažíme cibuli, přidáme mražený hrášek a nakrájený řapík, trochu spolu podusíme. Zalijeme bílým vínem a dusíme cca 5 minut. Nakrájíme zeleninu z vývaru (mrkev, kedlubnu a petržel) a přidáme spolu s masem a vývarem. Nakonec dochutíme citronovou kůrou a estragonem, přivedeme do varu a vaříme dokud hrášek nezměkne.

Recept je z kategorií: Masové polévky Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.09.12 vloženo
  • 11014x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

Na základní vývar:

  • jehněčí kosti (v tomto případě ze stehna)
  • 4 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 kedlubna
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • menší bulva celeru (100 g)
  • rozmarýn
  • sůl
  • nové koření (3 kuličky)
  • celý pepř (10 kuliček)
  • bobkový list (2 ks)

Na polévku:

  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 1 čajová lžíce sušeného estragonu
  • 2 dl bílého vína
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibuli
  • olivový olej nebo máslo
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 03.09.12 09:55

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1140 příspěvků 03.06.15 09:11

Inspirace - http://www.veseleboruvky.cz/…in-cafe.html

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz