Recept Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Úvod

Poctivá a bohatá polévka, která je překvapivě jemná a zajímavá.

Na 4-6 porcí.

Postup

Budeme potřebovat velký hrnec (minimálně 5 l). Kosti jsem zalila vodou (cca 2 l) a začala vařit. Vzniklou pěnu jsem odstranila pomocí malého cedníku a přidala očištěnou zeleninu v celku (mrkev, petržel, kedlubnu, papriku, cibuli, celer) a koření (rozmarýn, sůl, nové koření, pepř, bobkový list). Vaříme pomalu, občas kontrolujeme, zda zelenina není měkká. Uvařenou zeleninu vybereme a kosti vaříme dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat 2-3 hodinky. Oddělíme maso a nakrájíme na menší kousky, v tomto případě to je asi 200 g čistého masa. Kosti a tuk vyhodíme. Vývar scedíme. Ve větším hrnci osmažíme cibuli, přidáme mražený hrášek a nakrájený řapík, trochu spolu podusíme. Zalijeme bílým vínem a dusíme cca 5 minut. Nakrájíme zeleninu z vývaru (mrkev, kedlubnu a petržel) a přidáme spolu s masem a vývarem. Nakonec dochutíme citronovou kůrou a estragonem, přivedeme do varu a vaříme dokud hrášek nezměkne.

Recept je z kategorií: Masové polévky Polévky

Nahlásit recept

  • 03.09.12 vloženo
  • 11831x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

Na základní vývar:

  • jehněčí kosti (v tomto případě ze stehna)
  • 4 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 kedlubna
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • menší bulva celeru (100 g)
  • rozmarýn
  • sůl
  • nové koření (3 kuličky)
  • celý pepř (10 kuliček)
  • bobkový list (2 ks)

Na polévku:

  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 1 čajová lžíce sušeného estragonu
  • 2 dl bílého vína
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibuli
  • olivový olej nebo máslo
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 03.09.12 09:55

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Králík pečený na česneku

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz