Recept Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Úvod

Poctivá a bohatá polévka, která je překvapivě jemná a zajímavá.

Na 4-6 porcí.

Postup

Budeme potřebovat velký hrnec (minimálně 5 l). Kosti jsem zalila vodou (cca 2 l) a začala vařit. Vzniklou pěnu jsem odstranila pomocí malého cedníku a přidala očištěnou zeleninu v celku (mrkev, petržel, kedlubnu, papriku, cibuli, celer) a koření (rozmarýn, sůl, nové koření, pepř, bobkový list). Vaříme pomalu, občas kontrolujeme, zda zelenina není měkká. Uvařenou zeleninu vybereme a kosti vaříme dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat 2-3 hodinky. Oddělíme maso a nakrájíme na menší kousky, v tomto případě to je asi 200 g čistého masa. Kosti a tuk vyhodíme. Vývar scedíme.

Ve větším hrnci osmažíme cibuli, přidáme mražený hrášek a nakrájený řapík, trochu spolu podusíme. Zalijeme bílým vínem a dusíme cca 5 minut. Nakrájíme zeleninu z vývaru (mrkev, kedlubnu a petržel) a přidáme spolu s masem a vývarem. Nakonec dochutíme citronovou kůrou a estragonem, přivedeme do varu a vaříme dokud hrášek nezměkne.

Recept je z kategorií: Masové polévky Polévky


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.09.12 vloženo
  • 10668x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3 hod

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

Na základní vývar:

  • jehněčí kosti (v tomto případě ze stehna)
  • 4 mrkve
  • 3 petržele
  • 1 kedlubna
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • menší bulva celeru (100 g)
  • rozmarýn
  • sůl
  • nové koření (3 kuličky)
  • celý pepř (10 kuliček)
  • bobkový list (2 ks)

Na polévku:

  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • 1 čajová lžíce sušeného estragonu
  • 2 dl bílého vína
  • 400 g mraženého hrášku
  • 1 řapík celeru
  • 1 cibuli
  • olivový olej nebo máslo
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

veseleboruvky 03.09.12 09:55

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 03.06.15 09:11

Inspirace - http://www.veseleboruvky.cz/…in-cafe.html

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Štika na smetaně Štika na smetaně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz