Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
veseleboruvky Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Poctivá a bohatá polévka, která je překvapivě jemná a zajímavá.
Na 4-6 porcí.
Budeme potřebovat velký hrnec (minimálně 5 l). Kosti jsem zalila vodou (cca 2 l) a začala vařit. Vzniklou pěnu jsem odstranila pomocí malého cedníku a přidala očištěnou zeleninu v celku (mrkev, petržel, kedlubnu, papriku, cibuli, celer) a koření (rozmarýn, sůl, nové koření, pepř, bobkový list). Vaříme pomalu, občas kontrolujeme, zda zelenina není měkká. Uvařenou zeleninu vybereme a kosti vaříme dál, dokud na nich maso nezměkne. Může to trvat 2-3 hodinky. Oddělíme maso a nakrájíme na menší kousky, v tomto případě to je asi 200 g čistého masa. Kosti a tuk vyhodíme. Vývar scedíme. Ve větším hrnci osmažíme cibuli, přidáme mražený hrášek a nakrájený řapík, trochu spolu podusíme. Zalijeme bílým vínem a dusíme cca 5 minut. Nakrájíme zeleninu z vývaru (mrkev, kedlubnu a petržel) a přidáme spolu s masem a vývarem. Nakonec dochutíme citronovou kůrou a estragonem, přivedeme do varu a vaříme dokud hrášek nezměkne.
Recept je z kategorií: Masové polévky Polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí vývar se zeleninou a estragonem
1150 příspěvků 3.6.15 09:11
Inspirace - http://www.veseleboruvky.cz/…in-cafe.html