Recept Jehněčí výborné pikantní klobásky

Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Burghul vložit do misky, zalít ho vodou a nechat stát po 15min. Slít a propláchnout pod studenou vodou. Slít a vymačkat přebytečnou tekutinu. Pomlet jehněčí a kozí maso na jemno na masovém strojku a smíchat ho s bulghur, bylinkami, česnekem, kůrou, kořením, strouhankou, vejcem a tolik kyšky co je zapotřeby. Tradičním způsobem naplnit střívka a zatáčet je na malé klobásky. Klobásky omýt vařící vodou a usušit je ve studené místnosti na ráhně (může to být dřevěná tyčka, nebo i smeták). Klobásky se mohou ogrilovat jak v troubě, tak jako na zahradním grilu (Praskají-li, tak je propíchat špejlí). Mohou se zmrazit, nebo vyudit. TIP: Klobásková směs se nemusí plnit do střívek, ale může se vyválet na válečky (asi po 4 lžících velké porce) a ty se mohou osmažit po všech stranách na pánvi s rozehřátým olejem. Taktéž se mohou zmrazit proložené pečícím papírem a pevně zabalené do alobalu. Chcete-li ochutnat klobáskovou směs, aby jste po případě mohli upravit ochucení, tak malý kousek jako ořech osmažit na oleji. ? Co to je Bulghur? Je to polotovar, připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradičné lehce stravitelné jídlo Blízkého východu. Doba přípravy je 15-20min. a používá se na př. jako součást salátů místo rýže. Lze nakradit kuskusem (obojí se dostane koupit v obchodech se zdravou výživou).

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 29.08.03 vloženo
  • 13205x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g Burghul
  • 750g jehněčího masa
  • 250g kozího masa (nemáte-li, tak skopové, oslí, nebo také jehněčí)
  • 4 lžíce posekané petrželky
  • 2 lžíce posekané máty (nebo meduňky)
  • 1 lžíce na jemno nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce pomletého římského kmínu
  • 1 lžíce rozdrceného koriandru
  • 1 + - lžička rozdrcených lupínků sušené chili papričky (nemusí být)
  • 4 stroužky česneku, utřeného se solí
  • 35g strouhanky
  • 1 trochu našlehané vejce
  • 125ml + - kyšky
  • skopová střívka a špejle, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí výborné pikantní klobásky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Kuře na medu Kuře na medu
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz