Recept Jehněčí výborné pikantní klobásky

babi Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Burghul vložit do misky, zalít ho vodou a nechat stát po 15min. Slít a propláchnout pod studenou vodou. Slít a vymačkat přebytečnou tekutinu. Pomlet jehněčí a kozí maso na jemno na masovém strojku a smíchat ho s bulghur, bylinkami, česnekem, kůrou, kořením, strouhankou, vejcem a tolik kyšky co je zapotřeby. Tradičním způsobem naplnit střívka a zatáčet je na malé klobásky. Klobásky omýt vařící vodou a usušit je ve studené místnosti na ráhně (může to být dřevěná tyčka, nebo i smeták). Klobásky se mohou ogrilovat jak v troubě, tak jako na zahradním grilu (Praskají-li, tak je propíchat špejlí). Mohou se zmrazit, nebo vyudit. TIP: Klobásková směs se nemusí plnit do střívek, ale může se vyválet na válečky (asi po 4 lžících velké porce) a ty se mohou osmažit po všech stranách na pánvi s rozehřátým olejem. Taktéž se mohou zmrazit proložené pečícím papírem a pevně zabalené do alobalu. Chcete-li ochutnat klobáskovou směs, aby jste po případě mohli upravit ochucení, tak malý kousek jako ořech osmažit na oleji. ? Co to je Bulghur? Je to polotovar, připravený z uvařené, usušené a rozlámané pšenice. Je to tradičné lehce stravitelné jídlo Blízkého východu. Doba přípravy je 15-20min. a používá se na př. jako součást salátů místo rýže. Lze nakradit kuskusem (obojí se dostane koupit v obchodech se zdravou výživou).

Recept je z kategorií: Uzenářské výrobky

Nahlásit recept

  • 29.08.03 vloženo
  • 14499x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 80g Burghul
  • 750g jehněčího masa
  • 250g kozího masa (nemáte-li, tak skopové, oslí, nebo také jehněčí)
  • 4 lžíce posekané petrželky
  • 2 lžíce posekané máty (nebo meduňky)
  • 1 lžíce na jemno nastrouhané citronové kůry
  • 2 lžíce rajčatové pasty
  • 1 lžíce pomletého římského kmínu
  • 1 lžíce rozdrceného koriandru
  • 1 + - lžička rozdrcených lupínků sušené chili papričky (nemusí být)
  • 4 stroužky česneku, utřeného se solí
  • 35g strouhanky
  • 1 trochu našlehané vejce
  • 125ml + - kyšky
  • skopová střívka a špejle, chcete-li

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí výborné pikantní klobásky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Vepřové kotlety na pivě

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz