Recept Jehněčí v zelí

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí v zelí

Postup

V hrnci rozehrejte kousek másla, na ne nasypte karí a krátce orestujte.
Na pánvi rozehrejte zbytek másla a na nem opecte maso do hneda. Opecené dejte do hrnce s karím, pridejte k nemu zázvor a vývar. Duste pod poklickou asi 15 minut. K masu pridejte zelí a duste dalsích 5 minut. Zelí musí být mekké ale stále „al dente“.
Smetanu smíchejte s maizenou a za stálého míchání ji nalejte do hrnce. Varte ca.1 minutu a dochutte solí a peprem.

Jehnecí maso se dá nahradit veprovým masem. V tom prípade se doba dusení prodlouzí.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 03.02.09 vloženo
  • 4962x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g másla
  • ½ KL karí
  • 400-500 g jehnecího masa, nakrájeného na kostky
  • 2½ dl zeleninového vývaru
  • ½ KL mletého zázvoru
  • 800 g bílého zelí, nakrájeného na kousky asi 2x2 cm
  • 1½ dl smetany 13%
  • 1½ KL maizeny
  • ½ KL soli
  • mletý cerný pepr

Doporučená příloha

  • Chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí v zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz