Recept Jehněčí v zelí

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí v zelí

Postup

V hrnci rozehrejte kousek másla, na ne nasypte karí a krátce orestujte.
Na pánvi rozehrejte zbytek másla a na nem opecte maso do hneda. Opecené dejte do hrnce s karím, pridejte k nemu zázvor a vývar. Duste pod poklickou asi 15 minut. K masu pridejte zelí a duste dalsích 5 minut. Zelí musí být mekké ale stále „al dente“.
Smetanu smíchejte s maizenou a za stálého míchání ji nalejte do hrnce. Varte ca.1 minutu a dochutte solí a peprem.

Jehnecí maso se dá nahradit veprovým masem. V tom prípade se doba dusení prodlouzí.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.02.09 vloženo
  • 4728x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g másla
  • ½ KL karí
  • 400-500 g jehnecího masa, nakrájeného na kostky
  • 2½ dl zeleninového vývaru
  • ½ KL mletého zázvoru
  • 800 g bílého zelí, nakrájeného na kousky asi 2x2 cm
  • 1½ dl smetany 13%
  • 1½ KL maizeny
  • ½ KL soli
  • mletý cerný pepr

Doporučená příloha

  • Chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí v zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz