Recept Jehněčí v zelí

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí v zelí

Postup

V hrnci rozehrejte kousek másla, na ne nasypte karí a krátce orestujte. Na pánvi rozehrejte zbytek másla a na nem opecte maso do hneda. Opecené dejte do hrnce s karím, pridejte k nemu zázvor a vývar. Duste pod poklickou asi 15 minut. K masu pridejte zelí a duste dalsích 5 minut. Zelí musí být mekké ale stále "al dente". Smetanu smíchejte s maizenou a za stálého míchání ji nalejte do hrnce. Varte ca.1 minutu a dochutte solí a peprem. Jehnecí maso se dá nahradit veprovým masem. V tom prípade se doba dusení prodlouzí.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 03.02.09 vloženo
  • 5823x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 30 g másla
  • ½ KL karí
  • 400-500 g jehnecího masa, nakrájeného na kostky
  • 2½ dl zeleninového vývaru
  • ½ KL mletého zázvoru
  • 800 g bílého zelí, nakrájeného na kousky asi 2x2 cm
  • 1½ dl smetany 13%
  • 1½ KL maizeny
  • ½ KL soli
  • mletý cerný pepr

Doporučená příloha

  • Chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí v zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Štika na smetaně Štika na smetaně
Cuketové placky Cuketové placky
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz