Recept Jehněčí v kopru

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí  v kopru

Postup

Maso dejte do hrnce, zalejte vodou. Jakmile zacne varit, odpente a do vody pridejte sul, pepr, cibuli, kopr a nakrájený citron. Varte pod poklickou az je maso mekké. Vyjmete je a nakrájejte je na kousky. V kastrole rozehrejte máslo, pridejte k nemu mouku, usmazte svetlou jísku, zalejte ji vývarem a provarte. Stáhnete z tepla a do omácky veslehejte smetanu a zloutek. Ochutte solí a peprem a do omácky vmíchejte nakrájený kopr. Maso prelejte omáckou a ozdobte plátky citronu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 30.01.09 vloženo
  • 4914x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ca. 1 kg jehnecího masa s kostí
  • 1 1/4 l vody
  • 2½ dl suchého bílého vína
  • 1 PL soli
  • 4-6 kulicek cerného pepre
  • 1 malá cibule
  • 1 citron
  • kopr
  • Omácka:
  • 1 ½ PL másla
  • 2 ½ PL mouky
  • 4 dl vývaru
  • 1 dl smetany
  • 1 vajecný zloutek
  • sul
  • pepr
  • kopr

Doporučená příloha

  • Varené brambory a zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí v kopru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí v kopru

mirkuj
15 příspěvků 2.2.09 18:19
Re: Jehněčí v kopru.

Dík, kopr, dle mých informací je vynikající bylina na předcházení t. zv. ženských nemocí.

jolana
5068 příspěvků 1.2.09 20:55
Re: Jehněčí v kopru-MI_LANE

…bile vino namiesto smotany by asi slo…;-) …k tomu jahnaciemu by som dala par guliciek celych noveho korenia.
Bali, kludne si daj je fajnove. Jahnacina je jemna a s koprom sa nadherne snubi..;))
Sopisere, vdaka za vonavy recetik..;))

Bali
1254 příspěvků 1.2.09 19:19
Re: Jehněčí v kopru.

Jehněčí s koprem si neumim představit, ale zní to zajímavě. Mrazák je plný jehněčího a z kopru bych mohla mít i parfém, ten fakt miluju. Já to snad budu muset vyzkoušet.
Máte s tím někdo zkušenost?

Labužník Milan04
546 příspěvků 1.2.09 18:58
Re: Jehněčí v kopru.

Pro nás, co máme rádi chuť kopru, přenádherná kombinace (jehněčí, kopr…). Napadá mě: bylo by možné zkusit místo smetany sojové mléko s troškou škrobové moučky nebo hladké mouky? …

spiser
717 příspěvků 1.2.09 16:09
Re: Jehněčí v kopru. Mirkuj.

V pomalém hrnci by se to pripravit dalo. Doba varení by byla asi 4-6 hodin na HIGH nebo 8-10 hodin na LOW, zálezí na kvalite masa.

mirkuj
15 příspěvků 1.2.09 07:23
Re: Jehněčí v kopru.

Nejde to uvařit v pomalém hrnci ? Jak dlouho vařit ?
Recept je vyborny, už je ve složce.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Uzené se zelím a hruškami

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz