Recept Jehněčí v kopru

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí  v kopru

Postup

Maso dejte do hrnce, zalejte vodou. Jakmile zacne varit, odpente a do vody pridejte sul, pepr, cibuli, kopr a nakrájený citron. Varte pod poklickou az je maso mekké. Vyjmete je a nakrájejte je na kousky.
V kastrole rozehrejte máslo, pridejte k nemu mouku, usmazte svetlou jísku, zalejte ji vývarem a provarte. Stáhnete z tepla a do omácky veslehejte smetanu a zloutek. Ochutte solí a peprem a do omácky vmíchejte nakrájený kopr.
Maso prelejte omáckou a ozdobte plátky citronu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.01.09 vloženo
  • 4289x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ca. 1 kg jehnecího masa s kostí
  • 1 1/4 l vody
  • 2½ dl suchého bílého vína
  • 1 PL soli
  • 4-6 kulicek cerného pepre
  • 1 malá cibule
  • 1 citron
  • kopr
  • Omácka:
  • 1 ½ PL másla
  • 2 ½ PL mouky
  • 4 dl vývaru
  • 1 dl smetany
  • 1 vajecný zloutek
  • sul
  • pepr
  • kopr

Doporučená příloha

  • Varené brambory a zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí v kopru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mirkuj
15 příspěvků 02.02.09 18:19
Re: Jehněčí v kopru.

Dík, kopr, dle mých informací je vynikající bylina na předcházení t. zv. ženských nemocí.

 
jolana
5064 příspěvků 01.02.09 20:55
Re: Jehněčí v kopru-MI_LANE

…bile vino namiesto smotany by asi slo…;-) …k tomu jahnaciemu by som dala par guliciek celych noveho korenia.
Bali, kludne si daj je fajnove. Jahnacina je jemna a s koprom sa nadherne snubi..;))
Sopisere, vdaka za vonavy recetik..;))

 
Bali
1254 příspěvků 01.02.09 19:19
Re: Jehněčí v kopru.

Jehněčí s koprem si neumim představit, ale zní to zajímavě. Mrazák je plný jehněčího a z kopru bych mohla mít i parfém, ten fakt miluju. Já to snad budu muset vyzkoušet.
Máte s tím někdo zkušenost?

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 01.02.09 18:58
Re: Jehněčí v kopru.

Pro nás, co máme rádi chuť kopru, přenádherná kombinace (jehněčí, kopr…). Napadá mě: bylo by možné zkusit místo smetany sojové mléko s troškou škrobové moučky nebo hladké mouky? …

 
spiser
717 příspěvků 01.02.09 16:09
Re: Jehněčí v kopru. Mirkuj.

V pomalém hrnci by se to pripravit dalo. Doba varení by byla asi 4-6 hodin na HIGH nebo 8-10 hodin na LOW, zálezí na kvalite masa.

 
mirkuj
15 příspěvků 01.02.09 07:23
Re: Jehněčí v kopru.

Nejde to uvařit v pomalém hrnci ? Jak dlouho vařit ?
Recept je vyborny, už je ve složce.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Cuketové placky Cuketové placky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz