Recept Jehněčí v kopru

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí  v kopru

Postup

Maso dejte do hrnce, zalejte vodou. Jakmile zacne varit, odpente a do vody pridejte sul, pepr, cibuli, kopr a nakrájený citron. Varte pod poklickou az je maso mekké. Vyjmete je a nakrájejte je na kousky.
V kastrole rozehrejte máslo, pridejte k nemu mouku, usmazte svetlou jísku, zalejte ji vývarem a provarte. Stáhnete z tepla a do omácky veslehejte smetanu a zloutek. Ochutte solí a peprem a do omácky vmíchejte nakrájený kopr.
Maso prelejte omáckou a ozdobte plátky citronu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso



Nahlásit recept

  • 30.01.09 vloženo
  • 4389x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • ca. 1 kg jehnecího masa s kostí
  • 1 1/4 l vody
  • 2½ dl suchého bílého vína
  • 1 PL soli
  • 4-6 kulicek cerného pepre
  • 1 malá cibule
  • 1 citron
  • kopr
  • Omácka:
  • 1 ½ PL másla
  • 2 ½ PL mouky
  • 4 dl vývaru
  • 1 dl smetany
  • 1 vajecný zloutek
  • sul
  • pepr
  • kopr

Doporučená příloha

  • Varené brambory a zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí v kopru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek


 
mirkuj
15 příspěvků 02.02.09 18:19
Re: Jehněčí v kopru.

Dík, kopr, dle mých informací je vynikající bylina na předcházení t. zv. ženských nemocí.

 
jolana
5065 příspěvků 01.02.09 20:55
Re: Jehněčí v kopru-MI_LANE

…bile vino namiesto smotany by asi slo…;-) …k tomu jahnaciemu by som dala par guliciek celych noveho korenia.
Bali, kludne si daj je fajnove. Jahnacina je jemna a s koprom sa nadherne snubi..;))
Sopisere, vdaka za vonavy recetik..;))

 
Bali
1254 příspěvků 01.02.09 19:19
Re: Jehněčí v kopru.

Jehněčí s koprem si neumim představit, ale zní to zajímavě. Mrazák je plný jehněčího a z kopru bych mohla mít i parfém, ten fakt miluju. Já to snad budu muset vyzkoušet.
Máte s tím někdo zkušenost?

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 01.02.09 18:58
Re: Jehněčí v kopru.

Pro nás, co máme rádi chuť kopru, přenádherná kombinace (jehněčí, kopr…). Napadá mě: bylo by možné zkusit místo smetany sojové mléko s troškou škrobové moučky nebo hladké mouky? …

 
spiser
717 příspěvků 01.02.09 16:09
Re: Jehněčí v kopru. Mirkuj.

V pomalém hrnci by se to pripravit dalo. Doba varení by byla asi 4-6 hodin na HIGH nebo 8-10 hodin na LOW, zálezí na kvalite masa.

 
mirkuj
15 příspěvků 01.02.09 07:23
Re: Jehněčí v kopru.

Nejde to uvařit v pomalém hrnci ? Jak dlouho vařit ?
Recept je vyborny, už je ve složce.

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz