Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso vložit do pekáče na něj rozložit fazolky, cibuli a šalotky na hrubo posekané, rajčata, rajskou pastu, česneky, rozdrcené pepře, sůl, zalít vše vínem, vývarem, a doprostřed zastrčit bobkové listy a rozmarýnu. Přikrýt a dát do trouby předehřáté na 135°C na 4 hodiny. Po 4 hodinách zvýšit teplotu na 220°C a péct další hodinu. Během celé té doby dávat pozor, aby se tekutina nevypařila a maso podlévat. Po takto dlouhém pečení bude maso odpadávat od kosti. Podávat na polévkových talířich s chlebem, salátem a bílým vínkem. Recept je od dvou dam při těle...
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí se zelenými fazolkami
bento, zajiste ze po tak dlouhem peceni, i kdyz je to nazacatku pri velice nizke teplote, zelenina nezustane krupava. Ta se vsak muze pridat podstatne pozdeji behem peceni. Osobne bych vsechnu zeleninu az na fazolky pridala na zacatku a fazolky pridala ke konci. Zdejsi recept je vsak z Velke Britanie a Britove nejsou znami krupavou zeleninou
Ja som prave vcera videl u masiara kozlacinu,paci sa mi tento „one pot cooking“ , jedine sa to asi nesmie ani pohnut lebo ta zelenina by sa uplne rozpadla.
casino, vzdyt Vy me jenom zkousite. Zajiste zalezi na kusu masa, jeho vaze, na zvireti, jak je maso odlezele, jakou mate troubu atd. atd. Proc ten velky casovy rozdil v priprave? Popravde receno nevim…Mam ve zvyku psat do receptu,…az maso odpadava od kosti a ne primo casovou referenci.
Čirou náhodou jsem dnes testoval, zda poznám rozdíl mezi pečeným jehněčím a kozlečím krkem. Obojí bylo od Velikonoc v mrazáku… Dvě hodiny jsem maso (česnek, máslo, sůl, tymián) dusil na ohni (tedy při cca 100°C) a potom půl hodiny v troubě (horkovzduch) odkryté při 200°C nechal „obarvit“ dozlatova. Maso odpadávalo od kosti… Tak nevím v čem je zakopaný pes
Dvěapůl hodiny rozdíl v tepelné
úpravě je moc! Time Is Money
a energie také…
Mimochodem, to kozlečí bylo jemnější…