Recept Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

Postup

Na dno pomalého hrnce dejte cibuli, na ni strouzky cesneku, lehce osolené a opeprené maso, posypte korením a nastrouhaným zázvorem.
Do hrnce pridejte olivy a kapary a vse polejte vínem.
Varte zakryté na LOW 8-12 hodin nebo na HIGH asi polovinu této doby. Lépe je ale varit na nizsí stupen a delsí dobu, jídlo je potom chutnejsí.
Jiná moznost je varit na HIGH 4 hodiny a dále na LOW 7-8 hodin.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.02.09 vloženo
  • 3113x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8-12 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg jehnecího masa, nakrájeného na kousky
  • oloupané strouzky z jedné hlavicky cesneku
  • 2 sklenice cerných oliv à ca. 240 g, bez nálevu
  • 2 cibule, nakrájené na krouzky
  • 2 PL kapar
  • 2 KL mletého kmínu
  • 1 KL mletého koriandru
  • ca. 2,5 cm zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
  • ca. 750 ml cerveného vína
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Stouchané brambory, polenta nebo couscous.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
spiser
717 příspěvků 19.02.09 13:02
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci. Mirkuj.

Kdyz si do Google napíses konský gulás tak Ti je najde. Napríklad je tento gulás na http://www.nm-bydleni.cz/recept.php?… nebo na Labuzníku je Konský houbový gulás, recept císlo 20452.

 
marmelada
1643 příspěvků 19.02.09 02:53
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci - mirkuj

Zkus diskusní fórum - hledám recept!

 
mirkuj
15 příspěvků 19.02.09 01:12
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci.

Ještě jednou. Pokud někdo z dříve narozených ví o podobném receptu, prosím napište. Dík

 
mirkuj
15 příspěvků 19.02.09 00:36
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci.

Sem to určitě nepatří-omlouvám se Prosím –housenku–aby napsala mi recept na koňský guláš, jak to vařili její rodiče, nebo prarodiče. Nevím jak se s -housenkou jinak mailově spojit.
Jen prosím žádné mikrovlny. pomalé hrnce a podobné moderní vynálezy, dál bez komentáře.
Jen ještě prosím na vysvětlenou, ke koním mám i z vlastní zkušenosti velice vřelý a srdečný vztah. Ale stane, se že koníček někde špatně doskočí a je lepší zkrátit jeho bolesti a utrpení. Pak se octne na pultech řeznictví. Je to velice smutné, ale takový je už život
Děkuji a zdravím. MJ

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz