Recept Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

Postup

Na dno pomalého hrnce dejte cibuli, na ni strouzky cesneku, lehce osolené a opeprené maso, posypte korením a nastrouhaným zázvorem. Do hrnce pridejte olivy a kapary a vse polejte vínem. Varte zakryté na LOW 8-12 hodin nebo na HIGH asi polovinu této doby. Lépe je ale varit na nizsí stupen a delsí dobu, jídlo je potom chutnejsí. Jiná moznost je varit na HIGH 4 hodiny a dále na LOW 7-8 hodin.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 18.02.09 vloženo
  • 3442x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8-12 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 kg jehnecího masa, nakrájeného na kousky
  • oloupané strouzky z jedné hlavicky cesneku
  • 2 sklenice cerných oliv à ca. 240 g, bez nálevu
  • 2 cibule, nakrájené na krouzky
  • 2 PL kapar
  • 2 KL mletého kmínu
  • 1 KL mletého koriandru
  • ca. 2,5 cm zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
  • ca. 750 ml cerveného vína
  • sul
  • pepr

Doporučená příloha

  • Stouchané brambory, polenta nebo couscous.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí s olivami v pomalém hrnci

spiser
717 příspěvků 19.2.09 13:02
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci. Mirkuj.

Kdyz si do Google napíses konský gulás tak Ti je najde. Napríklad je tento gulás na http://www.nm-bydleni.cz/recept.php?… nebo na Labuzníku je Konský houbový gulás, recept císlo 20452.

marmelada
1642 příspěvků 19.2.09 02:53
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci - mirkuj

Zkus diskusní fórum - hledám recept!

mirkuj
15 příspěvků 19.2.09 01:12
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci.

Ještě jednou. Pokud někdo z dříve narozených ví o podobném receptu, prosím napište. Dík

mirkuj
15 příspěvků 19.2.09 00:36
Re: Jehněčí s olivami v pomalém hrnci.

Sem to určitě nepatří-omlouvám se Prosím –housenku–aby napsala mi recept na koňský guláš, jak to vařili její rodiče, nebo prarodiče. Nevím jak se s -housenkou jinak mailově spojit.
Jen prosím žádné mikrovlny. pomalé hrnce a podobné moderní vynálezy, dál bez komentáře.
Jen ještě prosím na vysvětlenou, ke koním mám i z vlastní zkušenosti velice vřelý a srdečný vztah. Ale stane, se že koníček někde špatně doskočí a je lepší zkrátit jeho bolesti a utrpení. Pak se octne na pultech řeznictví. Je to velice smutné, ale takový je už život
Děkuji a zdravím. MJ

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz