Recept Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Jehněčí kýtu nakrájíme na kostky asi 3×3 cm. V hrnci, nejlépe se silnějším dnem maso zprudka osmahneme na oleji a přisypeme na půlkolečka nakrájenou cibuli, česnek a celer nasekáme na plátky a znova 4 minuty orestujeme. Poté přidáme na kostky nakrájený lilek a rajčata, podlijeme polovinou vývaru a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Občas promícháme, aby se nám omáčka nepřichytla ke dnu, eventuelně ještě podlijeme. Když začíná být maso měkké, přidáme nasekaný rozmarýn, špetku majoránky, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme pokrájené fazolky, podlijeme druhou polovinou vývaru a necháme ještě 15 minut dusit, až je maso pěkně měkké. Z rajčat a lilku vznikne úžasná hustá omáčka.

Dobrou chuť!

Zdroj: Recepty mlsných jazýčků- autor neuveden.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.08.08 vloženo
  • 2716x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Ingredience

  • 600 g jehněčí kýty- dělala jsem i z pěkného hovězího
  • 2 PL oleje
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 řapíky celeru
  • 1 lilek
  • 300 g rajčat
  • 300 g zelených fazolek
  • 500 ml hovězího vývaru (může být z kostky)
  • pepř dle chuti
  • sůl
  • velkou špetku rozmarýnu
  • špetku majoránky

Doporučená příloha

  • plno možností, kdo co má rád a hlavně červené vínko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky- Františko,

to máš štěstí, že jsi narazila na takové řeznictví! U nás musím být jak Scherlok Holmes, abych na jehněčí kápla, proto ho někdy nahradím hovězím jak píšu. Až vyzkoušíš, tak dej vědět, jak chutnalo. Pěkný večer! Terrinka

 
Frantiska
927 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí s lilkem pro mlsné jazýčky

vypada to skvele. A ted kdyz jsme konecne nasla reznictvi, kde maji velky vyber jehniciho to i vyzkousim .)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz