Recept Jehněčí řízky s hořčičnou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí řízky s hořčičnou omáčkou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Omyté a osu­šené maso osolíme a opepříme. Prudce osmahne­me po obou stranách na rozehřátém másle s ole­jem a ještě pečeme asi 5 min. v troubě. Zabalíme do alobalu a uchováme v teple. 2. Vypečenou šťávu rozředíme vývarem a smeta­nou a prohřejeme. Vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. 3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a brambo­rové krokety na něm dozlatova opečeme. 4. Brokolici krátce povaříme v osolené vroucí vo­dě. Dáme okapat a osmahneme na 2 lžících roze­hřátého másla. Mandlové lupínky nasucho opraží­me. Maso nakrájíme, upravíme na talíře s brokoli­cí, kroketami a posypeme mandlemi.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 18.11.01 vloženo
  • 7954x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 jehněčích řízků (po 80 g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml masového vývaru (z kostky)
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce másla
  • 1 balení mražených bramborových kroket
  • 450 g brokolice
  • 50 g mandlových lupínků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí řízky s hořčičnou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz