Recept Jehněčí řízky s hořčičnou omáčkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí řízky s hořčičnou omáčkou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Omyté a osu­šené maso osolíme a opepříme. Prudce osmahne­me po obou stranách na rozehřátém másle s ole­jem a ještě pečeme asi 5 min. v troubě. Zabalíme do alobalu a uchováme v teple. 2. Vypečenou šťávu rozředíme vývarem a smeta­nou a prohřejeme. Vmícháme hořčici, osolíme a opepříme. 3. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a brambo­rové krokety na něm dozlatova opečeme. 4. Brokolici krátce povaříme v osolené vroucí vo­dě. Dáme okapat a osmahneme na 2 lžících roze­hřátého másla. Mandlové lupínky nasucho opraží­me. Maso nakrájíme, upravíme na talíře s brokoli­cí, kroketami a posypeme mandlemi.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 18.11.01 vloženo
  • 7011x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 jehněčích řízků (po 80 g)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 250 ml masového vývaru (z kostky)
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce másla
  • 1 balení mražených bramborových kroket
  • 450 g brokolice
  • 50 g mandlových lupínků

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí řízky s hořčičnou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Štika na smetaně Štika na smetaně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz