Recept Jehněčí ragú po malajsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí ragú po malajsku

Postup

1. Šalotku a česnek posekáme. Feferonky omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. 2. Maso pokrájíme na kostky a opečeme na oleji. Přidáme polovinu šalotky, česne­ku, feferonek, rajčat a máty a podusíme. Přidáme masovou šťávu a asi 20 min. dusíme. Vmícháme zakysanou smetanu a víno. Osolíme a opepříme. 3. Zbylou šalotku, česnek a hřebíček os­mahneme na omastku. Přdáme rýži, zalijeme vývarem, vmícháme kari. Rýži nechá­me asi 15 min. vařit na velmi mírném ohni, osolíme. Jednotlivé porce upěchujeme do for­my a poté vyklopíme na talíř. Obložíme ragú.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 07.04.03 vloženo
  • 7090x zobrazeno

Čas přípravy

  • 55 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 680 kcal, 31 g bílk., 38 g tuků, 53 g sacharidů
  • 5 šalotek
  • 4 stroužky česneku
  • 2 feferonky
  • 500 g vykostěné jehněčí kýty
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g pokrájených rajčat
  • 2 lžíce máty
  • 300 g masové šťávy
  • 4 lžíce zakys. smetany
  • 2 lžíce rýžového vína
  • sůl
  • pepř
  • po 1 lžičce kari a mletého zázvoru
  • 4 hřebíčky
  • 2 lžíce omastku
  • 250 g rýže basmati
  • 400 ml. zeleninového vývaru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí ragú po malajsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz