Recept Jehněčí ragú po malajsku
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Šalotku a česnek posekáme. Feferonky omyjeme, očistíme a pokrájíme na kolečka. 2. Maso pokrájíme na kostky a opečeme na oleji. Přidáme polovinu šalotky, česneku, feferonek, rajčat a máty a podusíme. Přidáme masovou šťávu a asi 20 min. dusíme. Vmícháme zakysanou smetanu a víno. Osolíme a opepříme. 3. Zbylou šalotku, česnek a hřebíček osmahneme na omastku. Přdáme rýži, zalijeme vývarem, vmícháme kari. Rýži necháme asi 15 min. vařit na velmi mírném ohni, osolíme. Jednotlivé porce upěchujeme do formy a poté vyklopíme na talíř. Obložíme ragú.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
- 07.04.03 vloženo
- 9325x zobrazeno
Čas přípravy
- 55 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 680 kcal, 31 g bílk., 38 g tuků, 53 g sacharidů
- 5 šalotek
- 4 stroužky česneku
- 2 feferonky
- 500 g vykostěné jehněčí kýty
- 2 lžíce oleje
- 100 g pokrájených rajčat
- 2 lžíce máty
- 300 g masové šťávy
- 4 lžíce zakys. smetany
- 2 lžíce rýžového vína
- sůl
- pepř
- po 1 lžičce kari a mletého zázvoru
- 4 hřebíčky
- 2 lžíce omastku
- 250 g rýže basmati
- 400 ml. zeleninového vývaru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jehněčí ragú po malajsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jehněčí ragú po malajsku