Recept Jehněčí po římsku

(Hodnoceno 2x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí po římsku

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek, tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Dozdobte petrželkou a můžete vesele podávat s bramborovou kaší nejlépe :o) Čerpáno z knihy: 1000 klasických receptů z celého světa

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 11.01.05 vloženo
  • 25832x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g jehněčího masa (plec nebo kýta), pokrájeného na kousky velké 2,5 cm
  • 15 g másla (l lžíce)
  • 1 PL oleje
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 3 odrolené snítky tymiánu
  • 6 konzervovaných ančoviček
  • 1,5 dl červeného suchého vína
  • 1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru
  • 1 KL cukru
  • 50 g vypeckovaných a přepůlených černých oliv
  • 2 PL nasekané čerstvé petrželky na ozdobení
  • 1 KL = 1 kávová lžička
  • 1 PL = 1 polévková lžíce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.17 17:56

Tak na olivy jsem samozřejmě zapomněl, ale i bez nich to bylo výborné. Druhý den po odležení to bylo ještě lepší. Na konci vaření osolit.

Odkaz na uvaření

mikulik 23.08.11 16:16

Skvělý recept,jen jsem dost nezredukoval omáčku a musel ji trochu zahustit (škrobem), ale výsledek byl prvotřídní.

Diskuse k receptu Jehněčí po římsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
mikulik
12 příspěvků 23.08.11 16:16

Skvělý recept,jen jsem dost nezredukoval omáčku a musel ji trochu zahustit (škrobem), ale výsledek byl prvotřídní.

ajta
590 příspěvků 25.01.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázků :o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz