Recept Jehněčí po římsku

(Hodnoceno 2x) ajta Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí po římsku

Postup

Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek, tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Dozdobte petrželkou a můžete vesele podávat s bramborovou kaší nejlépe :o) Čerpáno z knihy: 1000 klasických receptů z celého světa

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 11.01.05 vloženo
  • 27463x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g jehněčího masa (plec nebo kýta), pokrájeného na kousky velké 2,5 cm
  • 15 g másla (l lžíce)
  • 1 PL oleje
  • 4 oloupané stroužky česneku
  • 3 odrolené snítky tymiánu
  • 6 konzervovaných ančoviček
  • 1,5 dl červeného suchého vína
  • 1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru
  • 1 KL cukru
  • 50 g vypeckovaných a přepůlených černých oliv
  • 2 PL nasekané čerstvé petrželky na ozdobení
  • 1 KL = 1 kávová lžička
  • 1 PL = 1 polévková lžíce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 19.11.17 17:56

Tak na olivy jsem samozřejmě zapomněl, ale i bez nich to bylo výborné. Druhý den po odležení to bylo ještě lepší. Na konci vaření osolit.

Odkaz na uvaření

mikulik 23.8.11 16:16

Skvělý recept,jen jsem dost nezredukoval omáčku a musel ji trochu zahustit (škrobem), ale výsledek byl prvotřídní.

Diskuse k receptu Jehněčí po římsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí po římsku

mikulik
12 příspěvků 23.8.11 16:16

Skvělý recept,jen jsem dost nezredukoval omáčku a musel ji trochu zahustit (škrobem), ale výsledek byl prvotřídní.

ajta
590 příspěvků 25.1.09 03:43
Pepíčku, děkuji za přidání obrázků :o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz