Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tuso Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jehněčí plec osolíme a opepříme. V pekáči na tuku osmažíme nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme maso a ze všech stran lehce opečeme. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a měsíčky jablka bez jádřince. Obložíme bylinkami a podlijeme horkou vodou. Pekáč zakryjeme a v troubě při 180°C pečeme 30 minut. Po této době podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 60 minut. Ke konci pečení v kastrůlku zkaramelizujeme lžíci melasy, přidáme červené víno, pár kapek Worcesteru a hořčici. Prohřejeme, aby se složky dobře spojily. Odkryjeme pekáč, polijeme maso karamelovou směsí a dopékáme odkryté ještě 5-10 minut. /vhodný je horkovzdušný režim/.Podáváme přelité scezeným výpekem. Místo melasy lze použít med.
kuskus, brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí plec s melasovo-hořčičnou krustičkou
99 příspěvků 30.10.10 18:12
Bylo to skvělé. Ale posouzení nechám radši na jiných, protože tento recept jsem dnes vymyslel komplet od A po Z.
Příspěvek upraven 30.10.10 v 18:12
Tuso, miluji jehněčí a tato příprava musí být opravdu moc dobrá.
Díky a zdravím.