Recept Jehněčí plec s melasovo-hořčičnou krustičkou

tuso Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí plec s melasovo-hořčičnou krustičkou

Postup

Jehněčí plec osolíme a opepříme. V pekáči na tuku osmažíme nakrájenou cibuli nebo šalotku, přidáme maso a ze všech stran lehce opečeme. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a měsíčky jablka bez jádřince. Obložíme bylinkami a podlijeme horkou vodou. Pekáč zakryjeme a v troubě při 180°C pečeme 30 minut. Po této době podlijeme bílým vínem a pečeme dalších 60 minut. Ke konci pečení v kastrůlku zkaramelizujeme lžíci melasy, přidáme červené víno, pár kapek Worcesteru a hořčici. Prohřejeme, aby se složky dobře spojily. Odkryjeme pekáč, polijeme maso karamelovou směsí a dopékáme odkryté ještě 5-10 minut. /vhodný je horkovzdušný režim/.Podáváme přelité scezeným výpekem. Místo melasy lze použít med.

Nahlásit recept

  • 30.10.10 vloženo
  • 3175x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800g rolovanou jehněčí plec
  • 1 větší jabko
  • 1 mrkev
  • 1 bílá cibule nebo 2 šalotky
  • 100ml bílého vína
  • 1 PL melasy
  • 1 PL červeného vína
  • pár kapek Worcesterské omáčky
  • 1 PL Dijonské hořčice
  • tuk dle obliby/olej,sádlo, máslo/
  • svazek Provensálských bylinek /rozmarýn, saturejka, tymián/
  • sůl,pepř

Doporučená příloha

  • kuskus, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí plec s melasovo-hořčičnou krustičkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí plec s melasovo-hořčičnou krustičkou

tuso
99 příspěvků 30.10.10 18:12

Bylo to skvělé. Ale posouzení nechám radši na jiných, protože tento recept jsem dnes vymyslel komplet od A po Z. :-)

Příspěvek upraven 30.10.10 v 18:12

sveva
751 příspěvků 30.10.10 14:34

Tuso, miluji jehněčí a tato příprava musí být opravdu moc dobrá.
Díky a zdravím.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz