Recept Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

penda Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Plecko otřeme a na vrchu křížem nakrojíme. Smícháme strouhanku, bylinky, máslo, sůl a pepř a touto směsí pak potřeme maso a řádně ji vetřeme do naříznutých rýh. Na dno pekáčku vložíme nakrájené brambory, cibuli a jablka a promícháme s kořením. Nahoru položíme maso a vlijeme kuřecí vývar. Dáváme pozor, abychom jej lili jen po stranách pekáčku, nikoli přes maso! Volně překryjeme alobalem a pečeme při 200 °C asi půl hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-25 minut. Na posledních 30 minut sundáme alobal, zkontrolujeme, zda je zelenina s jablkem téměř měkká a dopékáme již bez alobalu, aby byl povrch plecka pěkně křupavý.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 16.03.07 vloženo
  • 5366x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 jehněčí plecko *(cca 1.8 kg)*
  • 1 šálek čerstvé strouhanky
  • špetka směsi bylinek
  • 2 PL změklého másla
  • cca 650-700 g brambor *(oškrábaných a nakrájených na plátky)*
  • 1 velká cibule *(nakrájená na kostičky)*
  • 1 velké jablko *(oloupané, odjádřené a nakrájené na plátky)*
  • cca 250 ml kuřecího vývaru.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

Louis
129 příspěvků 4.4.10 04:05
Re: Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

Vladko,
miluji vše co chodí v rounu. Pro jižňana zatížený spojením na česnek, trochu změna. Hezký recept!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz