Recept Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plecko otřeme a na vrchu křížem nakrojíme. Smícháme strouhanku, bylinky, máslo, sůl a pepř a touto směsí pak potřeme maso a řádně ji vetřeme do naříznutých rýh. Na dno pekáčku vložíme nakrájené brambory, cibuli a jablka a promícháme s kořením. Nahoru položíme maso a vlijeme kuřecí vývar. Dáváme pozor, abychom jej lili jen po stranách pekáčku, nikoli přes maso! Volně překryjeme alobalem a pečeme při 200 °C asi půl hodiny. Potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-25 minut. Na posledních 30 minut sundáme alobal, zkontrolujeme, zda je zelenina s jablkem téměř měkká a dopékáme již bez alobalu, aby byl povrch plecka pěkně křupavý.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 16.03.07 vloženo
  • 4832x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 jehněčí plecko *(cca 1.8 kg)*
  • 1 šálek čerstvé strouhanky
  • špetka směsi bylinek
  • 2 PL změklého másla
  • cca 650-700 g brambor *(oškrábaných a nakrájených na plátky)*
  • 1 velká cibule *(nakrájená na kostičky)*
  • 1 velké jablko *(oloupané, odjádřené a nakrájené na plátky)*
  • cca 250 ml kuřecího vývaru.

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Louis
129 příspěvků 04.04.10 04:05
Re: Jehněčí pečeně - (Uaineoil faoi chrusta)

Vladko,
miluji vše co chodí v rounu. Pro jižňana zatížený spojením na česnek, trochu změna. Hezký recept!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jahodový pohár Jahodový pohár
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz