Recept Jehněčí pečeně s medem a mandlemi
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Česnek oloupeme. Med ohřejeme a prolisujeme do něho česnek. Kýtu omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran 1 /2 česnekového medu. Kýtu pak vložíme do pekáčku. 2. Pečeme v troubě asi 45 min. Pak přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 min. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme dál, dokud se mandle neupraží, a pak maso vyjmeme z trouby. 3. Zbylý česnekový med vmícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu. Pečeni nakrájíme a podáváme s omáčkou.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
- 08.03.04 vloženo
- 8973x zobrazeno
Čas přípravy
- 105 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- na osobu asi 760 kcal, 3180 kJ, 48 g bílkovin, 56 g tuků, 22 g sacharidů
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic medu
- 1 kg jehněčí kýty (vykostěné)
- sůl
- pepř
- 250 ml masového vývaru (z kostky)
- 20 g mandlových lupínků
- 4 lžíce zakysané krémové smetany
Doporučená příloha
K jehněčí pečeni podáváme brambory s rozmarýnem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jehněčí pečeně s medem a mandlemi
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jehněčí pečeně s medem a mandlemi