Recept Jehněčí pečeně s medem a mandlemi

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí pečeně s medem a mandlemi

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Česnek oloupe­me. Med ohřejeme a prolisujeme do něho česnek. Kýtu omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran 1 /2 česnekového medu. Kýtu pak vložíme do pekáčku. 2. Pečeme v troubě asi 45 min. Pak přilijeme 2/3 vývaru a pečeme dalších 45 min. Kýtu potřeme trochou česnekového medu a posypeme mandlovými lupínky. Pečeme dál, dokud se mandle neupraží, a pak maso vyjmeme z trouby. 3. Zbylý česnekový med vmícháme do vypečené šťávy a krátce povaříme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme zakysanou smetanu. Pečeni nakrájíme a podáváme s omáčkou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 08.03.04 vloženo
  • 7855x zobrazeno

Čas přípravy

  • 105 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 760 kcal, 3180 kJ, 48 g bílkovin, 56 g tuků, 22 g sacharidů
  • 2 stroužky česneku
  • 5 lžic medu
  • 1 kg jehně­čí kýty (vykostěné)
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml maso­vého vývaru (z kostky)
  • 20 g mandlových lupín­ků
  • 4 lžíce zakysané krémové smetany

Doporučená příloha

  • K jehněčí pečeni podáváme brambo­ry s rozmarýnem.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí pečeně s medem a mandlemi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Mrkvový salát Mrkvový salát
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz