Recept Jehněčí pečeně s krustem z vlašských ořechů

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Srolovat maso a zajistit jehlou. Rukou přitlačit krust k masu. Položit maso krustem nahoru na mříšku položenou v plechu s vyším okrajem. Péct v předehřáté troubě na 220stupnůC po 15min. Snížit teplotu na 190stupnůC a pokračovat v pečení dalších 20min., až je jehnečí měkké. Krust: V mixeru zpracovat ořechy a strouhanku. Přendat do misky, přidat tymián, pepř a máslo.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 16.06.02 vloženo
  • 3477x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 2 krát 800g jehněčí roštěné, vykoštěné
  • rozmarýn, nebo tymián na ozdobu
  • Krust:
  • 100g vlašských ořechů
  • 2/3 hrnku strouhanky
  • 60g másla, rozehřátého
  • 1 lžíce čerstvého tymánu
  • 1 lžička citronového pepře (nebo smíchaný pepř s nastrouhanou citronovou kůrou)

Doporučená příloha

  • Pečené brambůrky s Balsamic octem (nebo kuskus a Okurek s mátou - Raita -), nebo Mátová omáčka, vše z Labužn

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí pečeně s krustem z vlašských ořechů

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz