Recept Jehněčí na víně Pra

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vykostěnou plec na­krájíme asi na 3 centi­metrové kostky, každou zvlášť osolíme a opepří­me. Rozehřejeme lžíce másla a kostky na něm po všech stranách opečeme. Podlijeme postup­ně polovinou vína a přikryté, pokličkou dusíme za občasného podlévání zbytkem vína (případně rozředěného vodou) zhruba 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou a opražíme, podlijeme zbytkem vína (s vodou) a podle toho, kolik chceme mít šťávy, i další vodou (pro chuť můžeme přidat kou­sek masoxu). Nakonec dáme lžičku až 1,5 lžičky másla a ještě 20 minut povaříme. Dochutíme so­lí, sójovkou, worcheste­rem, pokud bychom měli moc kyselé víno a tedy i kyselou šťávu, přidáme trochu cukru a krátce povaříme.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 21.01.04 vloženo
  • 6242x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g vykostěné jehněčí plece
  • 1-2 lžičky pepře
  • 2-3 lžíce másla
  • 3 dl pří­rodního vína (např. ryzlin­ku)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1,5 lžičky másla.

Doporučená příloha

  • rýže, vařené brambory, kompot, zeleni­nový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz