Recept Jehněčí maso zadělávané na majoránce

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí maso zadělávané na majoránce

Postup

Na 40 g rozehřátého másla zpěníme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme na větší kostky nakrájené maso, osolíme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián a vaříme do měkka. Vývar podle potřeby přidáváme. Doba vaření záleží na stáří jehněte a druhu použitého masa. Pak vyjmeme maso a bobkový list a zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Ze 30 g másla a hladké mouky připravíme zlatožlutou jíšku, podlijeme ji 500 ml vývaru, přidáme majoránku, pepř a česnek utřený se solí a vaříme za stálého míchání asi 30 minut. Pak do omáčky vrátíme uvařené maso a krátce povaříme.
Obměna: Jíšku můžeme také podlít polovinou vývaru a polovinou smetany a omáčku ochutit citrónovou šťávou. K této obměně můžeme podávat také vařenou rýži. Foto této varianty s rýží Basmati získáte kliknutím na obrázek.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.03.08 vloženo
  • 10163x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi 2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 g jehněčího masa (např. plec)
  • 40 + 30 g másla
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 30 g cibule
  • 1 bobkový list
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g hladké mouky
  • 500 ml vývaru z kostí nebo ze zeleniny
  • tymián
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • Vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

madlaf 05.01.12 11:11

Není co dodat… Je to lahoda, i můj muž, který o jehněčí nestojí, si opravdu pochutnal.

Diskuse k receptu Jehněčí maso zadělávané na majoránce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
madlaf
38 příspěvků 05.01.12 11:11

Není co dodat… Je to lahoda, i můj muž, který o jehněčí nestojí, si opravdu pochutnal.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz