Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na 40 g rozehřátého másla zpěníme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, přidáme na větší kostky nakrájené maso, osolíme, zalijeme vývarem, přidáme bobkový list a tymián a vaříme do měkka. Vývar podle potřeby přidáváme. Doba vaření záleží na stáří jehněte a druhu použitého masa. Pak vyjmeme maso a bobkový list a zeleninu ve vývaru rozmixujeme. Ze 30 g másla a hladké mouky připravíme zlatožlutou jíšku, podlijeme ji 500 ml vývaru, přidáme majoránku, pepř a česnek utřený se solí a vaříme za stálého míchání asi 30 minut. Pak do omáčky vrátíme uvařené maso a krátce povaříme. Obměna: Jíšku můžeme také podlít polovinou vývaru a polovinou smetany a omáčku ochutit citrónovou šťávou. K této obměně můžeme podávat také vařenou rýži. Foto této varianty s rýží Basmati získáte kliknutím na obrázek.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
Vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
5.1.12 11:11
Není co dodat… Je to lahoda, i můj muž, který o jehněčí nestojí, si opravdu pochutnal.
Líbí se miOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí maso zadělávané na majoránce
38 příspěvků 5.1.12 11:11
Není co dodat… Je to lahoda, i můj muž, který o jehněčí nestojí, si opravdu pochutnal.