Recept Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

danda Řecká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

Postup

Jehněčí kýtu očistíme od šlach a blan, opláchneme a nakrájíme na čtyři stejné kusy. Maso opečeme ze všech stran dohněda na oleji. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a na mírném ohni pod pokličkou vaříme asi 60 minut. Přidáme bobkový list a pepř a vaříme ještě asi 20 minut. Pak osolíme a maso dovaříme. Lilky omyjeme a podélně nakrájíme na plátky asi 0,8 cm silné, osolíme a necháme stát asi 40 minut, aby pustily šťávu, nakonec v cedníku propláchneme a osušíme.( Někdy stačí k odstranění hořkosti lilek pouze zprudka osmažit. ) Plátky lilku osmažíme po obou stranách dozlatova. Na mělký talíř položíme do kříže čtyři plátky lilku, na střed položíme kus uvařeného masa, polijeme ho 4 lžícemi vývaru, poté plátky lilku přes maso přehneme a přichytíme párátkem s kolečkem rajčete. Na závěr porce přelijeme 3 lžícemi vývaru, ozdobíme jemně nasekanou petrželkou a podáváme. zdroj : Gurmán speciál 2006

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 10.08.06 vloženo
  • 7586x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 + 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jehněčí kýty
  • 2 středně velké lilky
  • 1 velké rajče
  • 1 malá cibule
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka na ozdobu
  • olivový a slunečnicový olej na smažení

Doporučená příloha

  • čerstvé bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana
mixtionnant
54 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

Jsem zatím nováček – a už objevuji takovéhle dobrůtky. Já mám totiž jehněčí a kůzlečí maso moc ráda! Zatím se učím, tak se pokouším to, co objevím, ukládat mezi oblíbené recepty!

airan
652 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

Je to vyborne jidlo, znam a delam uz dlouho…nastesti v Praze jehneci se da sehnat bez problemu:-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana

Bedlo, fotka je taky v deníčku, jako přílohu jsem dala smažené brambory s česnekem a bylo to výborné, ať vám chutná :-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Jehněčí maso s lilkem - Arni me melitsana - Dando,

tak bych si to uvařila, ale…? Tady u nás seženeme jehněčí tak na Velikonoce, občas v Makru…ale ukládám…jak říkáme…někdy přijde den - díky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz