Recept Jehněčí maso s kysanou smetanou

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Jehněčí maso omyjeme, osušíme, posolíme, poklademe plátky másla a v troubě do měkka upečeme. Po zchladnutí maso rozkrájíme na porce a vrátíme do šťávy. Vejce rozšleháme v kysané smetaně, přidáme prolisovaný česnek a podle možnosti sekanou petrželku a přelijeme přes maso. V předehřáté troubě pomalu zapékáme.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 16.07.05 vloženo
  • 6142x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g jehněčího masa bez kosti
  • 60 g másla
  • 4 dl kysané smetany
  • 4 vejce
  • 6 stroužků česneku
  • petrželka
  • sůl.

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo chleba, zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí maso s kysanou smetanou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz