Recept Jehněčí lýtka na rozmarýnu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí lýtka na rozmarýnu

Postup

Opláchnutá lýtka vložíme do pekáče. V misce smícháme dijonskou hořčici s jednou lžičkou rozmarýnu a trochou oleje, touto směsí potřeme lýtka.

Na pánvi osmahneme slaninu, cibuli a česnek, nakonec přídáme zbytek rozmarýnu, poté tímto základem zasypeme lýtka, přídáme vývar, víno a koření.

Přikrytý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180°C, takto pečeme 2 hodiny. Po dvou hodinách odkryjeme pekáč a lýtka otočíme, pečeme dalších 30 minut na 200°C, dokud výpek nezhoustne a lýtka nechytí barvu.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.09.11 vloženo
  • 6329x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hod

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 3 jehněčí lýtka s kostí
  • 50 g dijonské hořčice
  • 3 lžičky rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 2 cibule nakrájené najemno
  • 100 g anglické slaniny na kostičky
  • 2 lístky bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 4 kuličky pepře
  • 250 ml vývaru
  • 250 ml bílého vína
  • olivový olej

Doporučená příloha

  • chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

e-zen 24.03.12 15:05

Nejlepší s chlebem a černým pivem..

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Jehněčí lýtka na rozmarýnu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
e-zen
10 příspěvků 07.04.12 11:41

@wydra Díky za feedback, sice tu modrou nevidím, ale možná je to notebookem. Mojí fotku jsem vymazal a nechal jsem tam upravenou.

 
zébulon  24.03.12 20:19

No páč jsem to nevařila podle tohoto receptu a nejsou to lýtka! Ale dobré to bylo!

 
wydra  24.03.12 20:16

Zebuše, krasnyyyyyyyyyy !!! :potlesk:
Ja mit jehneci ...... :lol: Proc nepridas do „uvareno“ ?

 
zébulon  24.03.12 20:08

No jo, casino, konecne je to zelene :- ). Tak to ja taky pridam fotku, nejsou to lýtka, je to jen kýtka, ale na rozmarynu!

 
Drobek  24.03.12 19:59
Casino,

provádím hlubokosklon horní částí těla. Možná to moc neumíš (jak říkáš), ale náramně se povedlo. :potlesk:

 
wydra  24.03.12 19:50

Třeba e-zen nebo admin fotku nahradi. Jehneci na rozmarynu musi byt fantasticke a modre foto se k nemu vubec nehodi. :zed:

 
casino
4466 příspěvků 24.03.12 19:39

neuvařil jsem, pouze modrou fotečku poupravil… (ale moc to neumím) ;)

 
Drobek  24.03.12 18:12
Nevím nevím,

proč je to tak modré? Že by se to rovnou zkazilo? To by to bylo do zelena. :roll:
Naprosto nic nemám proti krásnému receptu, jen ten obrázek je silně nelákavý. Řekl bych, než tohle, stejně nic neříkající, tak to radši nic.

 
babi
6360 příspěvků 20.09.11 18:31

e-zen, o rozmaryne me neni nutno premlouvat :-) a jehnecim take ne :-D Horsi je to s hamburger, ale to je osobni. Zdravim…

 
e-zen
10 příspěvků 20.09.11 14:30

Babi děkuji, doufám, že bude chutnat. Kombinace dijonske hořčice a rozmarýnu se k jehněčímu báječně hodí, používám jí i na jehněčí kotletky(jak na grilu, tak na panvi).
P.S.: pokud máte rádi jehněčí tak jako já, zkuste si někdy udělat jehněčí hamburgery…

 
e-zen
10 příspěvků 20.09.11 13:25

Děkuji za upozornění, už jsem to opravil. Co se týče tří lýtek, tak samozřejmě záleží na strávnících a velikosti lýtek, ale když jsem tento recept dělal tak to zrovna vyšlo na tři :), lýtka se přecijen přitom pečení smrsknou.

 
casino
4466 příspěvků 19.09.11 23:13

No, já bych do pekáče přihodil ještě to divoké koření… :-)
Mě zaujalo to víno natolik, že jsem zagooglil… Tolik receptů s „bílým“ mě překvapilo až tak, že jsem z mrazáku osvobodil lopatku z kůzlete a udělám ji tentokrát na „bílém“
Zatím, co receptů s bílým vínem je hafo, tři nožičky pro dva jedlíky jsem nepotkal :mrgreen: :think:

 
babi
6360 příspěvků 19.09.11 21:38

jehneci nozicky jsou u nas v rodine ve velke oblibe. Mam nekolik vybornych receptu a klizku pouzivam i na „osso bucco“. Tvuj recept zni vyborne! Diky za nej…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Cuketové placky Cuketové placky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz