Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
e-zen Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Opláchnutá lýtka vložíme do pekáče. V misce smícháme dijonskou hořčici s jednou lžičkou rozmarýnu a trochou oleje, touto směsí potřeme lýtka. Na pánvi osmahneme slaninu, cibuli a česnek, nakonec přídáme zbytek rozmarýnu, poté tímto základem zasypeme lýtka, přídáme vývar, víno a koření. Přikrytý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180°C, takto pečeme 2 hodiny. Po dvou hodinách odkryjeme pekáč a lýtka otočíme, pečeme dalších 30 minut na 200°C, dokud výpek nezhoustne a lýtka nechytí barvu.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
chléb
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
24.3.12 15:05
Nejlepší s chlebem a černým pivem..
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí lýtka na rozmarýnu
10 příspěvků 7.4.12 11:41
@wydra Díky za feedback, sice tu modrou nevidím, ale možná je to notebookem. Mojí fotku jsem vymazal a nechal jsem tam upravenou.
No páč jsem to nevařila podle tohoto receptu a nejsou to lýtka! Ale dobré to bylo!
Zebuše, krasnyyyyyyyyyy !!!
Proc nepridas do „uvareno“ ?
Ja mit jehneci ......
No jo, casino, konecne je to zelene :- ). Tak to ja taky pridam fotku, nejsou to lýtka, je to jen kýtka, ale na rozmarynu!
provádím hlubokosklon horní částí těla. Možná to moc neumíš (jak říkáš), ale náramně se povedlo.
Třeba e-zen nebo admin fotku nahradi. Jehneci na rozmarynu musi byt fantasticke a modre foto se k nemu vubec nehodi.
neuvařil jsem, pouze modrou fotečku poupravil… (ale moc to neumím)
proč je to tak modré? Že by se to rovnou zkazilo? To by to bylo do zelena.
Naprosto nic nemám proti krásnému receptu, jen ten obrázek je silně nelákavý. Řekl bych, než tohle, stejně nic neříkající, tak to radši nic.
e-zen, o rozmaryne me neni nutno premlouvat
a jehnecim take ne
Horsi je to s hamburger, ale to je osobni.
Zdravim…
10 příspěvků 20.9.11 14:30
Babi děkuji, doufám, že bude chutnat. Kombinace dijonske hořčice a rozmarýnu se k jehněčímu báječně hodí, používám jí i na jehněčí kotletky(jak na grilu, tak na panvi).
P.S.: pokud máte rádi jehněčí tak jako já, zkuste si někdy udělat jehněčí hamburgery…
10 příspěvků 20.9.11 13:25
Děkuji za upozornění, už jsem to opravil. Co se týče tří lýtek, tak samozřejmě záleží na strávnících a velikosti lýtek, ale když jsem tento recept dělal tak to zrovna vyšlo na tři
, lýtka se přecijen přitom pečení
smrsknou.
No, já bych do pekáče přihodil ještě to divoké koření…

Mě zaujalo to víno natolik, že jsem zagooglil… Tolik receptů s „bílým“ mě překvapilo až tak, že jsem z mrazáku osvobodil lopatku z kůzlete a udělám ji tentokrát na „bílém“
Zatím, co receptů s bílým vínem je hafo, tři nožičky pro dva jedlíky jsem nepotkal
jehneci nozicky jsou u nas v rodine ve velke oblibe. Mam nekolik vybornych receptu a klizku pouzivam i na „osso bucco“. Tvuj recept zni vyborne! Diky za nej…