Recept Jehněčí kýta v pomalém hrnci

spiser Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí kýta v pomalém hrnci

Postup

V misce smíchejte med, horcici, rozmarýn, pepr, sul, citronovou kuru a citronovou stávu na pastu. Touto pastou potrete jehnecí kýtu po vsech stranách a dejte ji do pomalého hrnce. Varte zakryté na LOW 8 hodin nebo na HIGH 4-5 hodin. Pozn.: Pokud je kýta prílis velká, rozseknete ji na poloviny nebo tretiny. Kýta se dá také vykostit. Podle velikosti hrnce se dá upravit i vetsí kýta a doba úpravy zustane zhruba stejná. Stáva se dá zahustit moukou nebo maizenou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 19.04.10 vloženo
  • 11878x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jehnecí kýta o váze ca. 1300 g
  • 60 ml medu
  • 2 PL dijonské horcice
  • 1 PL suseného rozmarýnu
  • 1 KL mletého cerného pepre
  • 1 KL soli
  • 1 KL nastrouhané citronové kury
  • 2 PL citronové stávy

Doporučená příloha

  • Stouchané brambory a dusená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz