Recept Jehněčí kýta v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí kýta v pomalém hrnci

Postup

V misce smíchejte med, horcici, rozmarýn, pepr, sul, citronovou kuru a citronovou stávu na pastu. Touto pastou potrete jehnecí kýtu po vsech stranách a dejte ji do pomalého hrnce.
Varte zakryté na LOW 8 hodin nebo na HIGH 4-5 hodin.

Pozn.: Pokud je kýta prílis velká, rozseknete ji na poloviny nebo tretiny. Kýta se dá také vykostit. Podle velikosti hrnce se dá upravit i vetsí kýta a doba úpravy zustane zhruba stejná. Stáva se dá zahustit moukou nebo maizenou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.04.10 vloženo
  • 9286x zobrazeno

Čas přípravy

  • 4-8 hodin

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • jehnecí kýta o váze ca. 1300 g
  • 60 ml medu
  • 2 PL dijonské horcice
  • 1 PL suseného rozmarýnu
  • 1 KL mletého cerného pepre
  • 1 KL soli
  • 1 KL nastrouhané citronové kury
  • 2 PL citronové stávy

Doporučená příloha

  • Stouchané brambory a dusená zelenina.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Květáková polévka Květáková polévka
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz