Recept Jehněčí kýta se zeleninou (DIA)* Dia

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí kýta se zeleninou (DIA)*

Postup

1. Troubu předehřejeme na 175°C. Maso osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli s česnekem. Cibuli nakrájíme a česnek nasekáme. Opereme a rozkrájíme bylinky. 2. V pekáči rozpálíme olej a maso na něm opečeme. Přidáme cibuli, česnek, bylinky, podlijeme vínem a 90 minut pečeme. Občas podléváme vývarem. 3. Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky a 5 minut dusíme na másle. 4. Maso vyjmeme a šťávu propasírujeme přes síto. Omáčku zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Zahustíme škrobovou moučkou. Na osobu:740 kcal Sacharidové jednotky:3 Čerpáno z časopisu Katka.

Recept je z kategorií: Pro diabetiky

Nahlásit recept

  • 11.02.05 vloženo
  • 7839x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g jehněčí kotlety
  • sůl
  • pepř
  • 4 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýny
  • 1/2 sv. šajĺvěje
  • 2 PL oleje
  • 250 ml bílého vína
  • 500 ml vývaru
  • 1 sv. jarní mrkvičky
  • 4 výhonky řapíkatého celeru
  • 150 g cukrového hrášku
  • 1 PL másla
  • 125 ml smetany
  • 3 PL škrobové moučky;

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta se zeleninou (DIA)*

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Houbová smaženice Houbová smaženice

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz