Recept Jehněčí kýta po anglickém způsobu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Očištěnou kýtu osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem, sbalíme do tvaru válečku a svážeme silnou bílou nití. V rozehřátém oleji po všech stranách prudce opečeme, polijeme rozpuštěným máslem a pečeme tak, aby byla uvnitř růžová, ne však krvavá. Během pečení maso obracíme, přeléváme mastnou šťávou a podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Upečenou kýtu vyjmeme na mísu, šťávu rozředíme trochou vývaru nebo vody, přisolíme a povaříme. Maso po krátkém prochladnutí nakrájíme na porce, rozdělíme na horké talíře a přelijeme vroucí šťávou. Podáváme s vařenými, opékanými nebo smaženými brambory a s dušenou zeleninou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 21.10.07 vloženo
  • 6340x zobrazeno

Čas přípravy

  • neĹľ je kÄ‚

Ingredience

  • 750g vykostěné jehněčí kýty
  • sůl
  • mletý pepř
  • česnek
  • olej
  • 100g másla

Doporučená příloha

  • červené víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kýta po anglickém způsobu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí kýta po anglickém způsobu.

Když už jsem u toho, Esme, maje na zahradě stromek višňový, pravidelně vyrábím višňový džem - takový ten, kde jsou opravdu kousky ovoce. No a když nejsou brusinky, tak je to spolehlivě nahradí na terči na svíčkové omáčce.
Zase na druhé straně, želé je určitě zdraví prospěšné, neb obsahuje látky prospěšné kloubům.

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí kýta po anglickém způsobu - Jandule,

asi záleží jakou má kdo chuť.
Přiznám se že to taky nemusím. Mint Jelly hravě nahradím česnekem.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí kýta po anglickém způsobu.

Protože miluji anglické klasické detektivky, tak jsem byla vždycky zvědavá, cože to takové želé v anglickém podání je. U nás za socíku to prostě nebylo k mání. Po revoluci se začaly objevovat i různé kulinářské speciality, mimo jiné jsem objevila i želé, ne sice mátové, ale tenkrát višňové. No nevím, získala jsem dojem, že jedna z mála věcí, o které nás vláda komoušů opravdu nepřipravila je právě želé.
Ale jehněčí kýta - ta nemá chybu!

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jehněčí kýta po anglickém způsobu.

A když po anglicku, nezpomeňte servírovat s mátovým želé (mint jelly).

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz