Recept Jehněčí krk pomalu pečený

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí krk pomalu pečený

Úvod

Recept jsem našla - http://www.matyhochalka.cz/…malu-peceny/ a věřím, že Maty nebude proti zveřejnění tady.

Postup

Jehněčí krk očistíme a opečeme dohněda na oleji.
Vyndáme a do pánve přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme zkaramelizovat, přidáme cibuli, když zezlátne přidáme i česnek. Krátce osmahneme.
Přilijeme víno, přidáme protlak i povidla, rozmarýn, tymián a bobkový list, osolíme, opepříme, přivedeme k varu.
Vrátíme maso a pečeme v troubě při 90°C 4-5h přikryté. Podle potřeby přilijeme vodu.
Jehněčí krk dopékáme při 150°C asi 2h.
Omáčku přecedíme, případně osladíme, osolíme.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 16.04.15 vloženo
  • 8733x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6-7h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 - 1.5kg jehněčí krk
  • 250g kořenová zelenina
  • 200ml červené víno
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • větvička čerstvého tymiánu
  • větvička čerstvého rozmarýnu
  • 1 polévková lžíce povidla
  • 1 polévková lžíce rajčatový protlak
  • sůl, pepř, bobkový list
  • olej

Doporučená příloha

  • Bramborový závin plněný špenátem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 16.04.15 22:46

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí krk pomalu pečený

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
daduuja
1143 příspěvků 19.04.15 22:27

@ziko a pomalé pečení to dovede k dokonalosti, my si moc pochutnali.
Stejně pomalu peču i hovězí krk nebo kližku :-)

ziko
36 příspěvků 19.04.15 21:01

Jehněčí krk mám strašně rád, je to výborné maso, a recept je velice zajímavý :potlesk:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Reveňový koláč Reveňový koláč
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz