Recept Jehněčí krk pomalu pečený
daduuja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Recept jsem našla - http://www.matyhochalka.cz/jehneci-krk-pomalu-peceny/ a věřím, že Maty nebude proti zveřejnění tady.
Postup
Jehněčí krk očistíme a opečeme dohněda na oleji. Vyndáme a do pánve přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Necháme zkaramelizovat, přidáme cibuli, když zezlátne přidáme i česnek. Krátce osmahneme. Přilijeme víno, přidáme protlak i povidla, rozmarýn, tymián a bobkový list, osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Vrátíme maso a pečeme v troubě při 90°C 4-5h přikryté. Podle potřeby přilijeme vodu. Jehněčí krk dopékáme při 150°C asi 2h. Omáčku přecedíme, případně osladíme, osolíme.
Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso
- 16.04.15 vloženo
- 16971x zobrazeno
Čas přípravy
- 6-7h
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 - 1.5kg jehněčí krk
- 250g kořenová zelenina
- 200ml červené víno
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- větvička čerstvého tymiánu
- větvička čerstvého rozmarýnu
- 1 polévková lžíce povidla
- 1 polévková lžíce rajčatový protlak
- sůl, pepř, bobkový list
- olej
Doporučená příloha
Bramborový závin plněný špenátem
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jehněčí krk pomalu pečený
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jehněčí krk pomalu pečený
1151 příspěvků 19.4.15 22:27
@ziko a pomalé pečení to dovede k dokonalosti, my si moc pochutnali.
Stejně pomalu peču i hovězí krk nebo kližku
36 příspěvků 19.4.15 21:01
Jehněčí krk mám strašně rád, je to výborné maso, a recept je velice zajímavý