Recept Jehněčí kotlety s vinnou pepřovou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí kotlety s vinnou pepřovou omáčkou

Postup

1. Brokolici očistíme a omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 min. Scedíme a necháme okapat. Udržujeme v teple. 2. Cibuli a česnek pokrájíme na díky, popř. na plát­ky. Kotlety omyjeme a osušíme. Na tučném okraji je nařízneme a prudce opečeme po obou stranách na olivovém oleji. 3. Přidáme cibuli, česnek a zrnka pepře a krátce společně osmahneme. Přilijeme červené víno a vše dusíme asi 5 min. 4. Kotlety vyjmeme z omáčky a udržujeme teplé. Do omáčky přidáme hotovou jíšku a za častého míchání svaříme dohusta. Podle potřeby osolíme. Kotlety rozdělíme na talíře s omáčkou a brokolicí.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 28.03.03 vloženo
  • 8466x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 530 kcal, 29 g bílkovin, 39 g tuků, 12 g sacharidů
  • 500 g brokolice
  • sůl
  • 4 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 8 jehněčích kotlet s kostí (asi pa 80 g)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička zrnek zeleného pepře
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 2 lžičky hotové jíšky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí kotlety s vinnou pepřovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Tatranské kuře Tatranské kuře
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz