Recept Jehněčí játra dušená se slaninou

Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí játra dušená se slaninou

Postup

Jehněčí játra můžeme naložit na 24 hodiny do kyselého mléka (není nutné). V kastrolu rozpustíme máslo, trochu v něm osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme opraná, na kostky nakrájená a opepřená játra, posypeme kmínem a ve vlastní šťávě je dusíme do poloměkka, tj. asi 20 minut. Potom játra zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem natolik, aby vznikla přiměřeně hustá šťáva, a dusíme do měkka, tj dalších 10 až 15 minut. Pak do omáčky přidáme na kostečky nakrájenou a rozškvařenou slaninu, přisolíme a promícháme. Dušená játra upravíme na talíře, přelijeme šťávou a posypeme nasekanou bazalkou nebo zelenou petrželí. Jako příloha se osvědčily "smažené noky z karotky.":https://www.labuznik.cz/recipe.php?ID=30032

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 28.07.08 vloženo
  • 31343x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g jehněčích jater
  • 40 g slaniny
  • 40 g másla
  • 40 g cibule
  • 20 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • vývar z kostí
  • bazalka nebo zelená petržel

Doporučená příloha

  • vařené brambory, dušená rýže, zelený salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí játra dušená se slaninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí játra dušená se slaninou

klaaarka
222 příspěvků 27.3.10 05:19
Re: Jehněčí játra dušená se slaninou

To vyadá perfektně, mám náhodou jehněčí játra (dostala jsem je ke zbytku jehněte :) ), zítra si je udělám. Ale asi s bramborovou kašičkou. Noky z karotky sice taky vypadají pruce jedle, ale nechci smažené jídlo - na to mi zbývá už příliš málo oblečení, do kterého se vejdu :D

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Rizoto s batáty

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Cuketové placky Cuketové placky
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz