Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recepis z knihy Anny Drůbkové Mladá hospodyňka - čtvrté vydání
Hrudí jehněčí nebo čtvrtka přední se spaří a uvaří v slané vodě s cibulí. Maso dá se vychladnouti, načež se vytáhnou kůstky a chrupky, a nakrájejí se úhledné řízky. Polévka, v níž se maso vařilo, zapraží se bledou máslovou jíškou, zaleje bílým vínem, zakloktá se do ní nějaký žloutek a nechá se vychladnouti. Pak všechny řízky v omáčce se omočí a rovnají se na mísu olejem potřenou a dají někam do studena, aby omáčka ztuhla. Posléze se řízky omáčejí v rozkloktaném vejci, obalí ve strouhané housce a smaží v rozpáleném másle. Na míse ozdobí se smaženou zelenou petrželí.
Recept je z kategorií: Maso Skopové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jehněčí hrudí smažené
Marně hledá tu kuchtu, ze který to vopsal, jestli nejni na chatě tak je… nevim kde.
No!!! To právě nevím… a GMP spí
… slůvko „odblaní“, he

2452 příspěvků 27.3.13 14:47
Alis: prý aby vývar nebyl zakalený, jsem se kdesi dočetla, ale gmp nám to jistě vysvětlí.
Proč se nejprve spařuje, když se poté vaří?
Nejdřív jsem se ani nechtěla podívat, ale pak přece - a to je tedy něco :- ). Nezvyklé, ale láká mě to. Zkusím, děkuju! Vařit maso budu asi ještě s nějakými bylinkami.