Recept Jehněčí hrudí smažené Pra

gmp Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Recepis z knihy Anny Drůbkové Mladá hospodyňka - čtvrté vydání

Postup

Hrudí jehněčí nebo čtvrtka přední se spaří a uvaří v slané vodě s cibulí. Maso dá se vychladnouti, načež se vytáhnou kůstky a chrupky, a nakrájejí se úhledné řízky. Polévka, v níž se maso vařilo, zapraží se bledou máslovou jíškou, zaleje bílým vínem, zakloktá se do ní nějaký žloutek a nechá se vychladnouti. Pak všechny řízky v omáčce se omočí a rovnají se na mísu olejem potřenou a dají někam do studena, aby omáčka ztuhla. Posléze se řízky omáčejí v rozkloktaném vejci, obalí ve strouhané housce a smaží v rozpáleném másle. Na míse ozdobí se smaženou zelenou petrželí.

Recept je z kategorií: Maso Skopové maso

Nahlásit recept

  • 09.07.11 vloženo
  • 3709x zobrazeno

Ingredience

  • neuvádím - neb recepis je přepsán v původním znění

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí hrudí smažené

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí hrudí smažené

gmp
1603 příspěvků 2.4.13 13:35
[

Marně hledá tu kuchtu, ze který to vopsal, jestli nejni na chatě tak je… nevim kde.

Alis
2617 příspěvků 27.3.13 22:30

No!!! To právě nevím… a GMP spí :-)

casino
4497 příspěvků 27.3.13 21:54
No, nevypadlo ve větě mezi "spaří a uvaří "...

… slůvko „odblaní“, he :?: :nevim: :) :mrgreen:

di
2453 příspěvků 27.3.13 14:47

Alis: prý aby vývar nebyl zakalený, jsem se kdesi dočetla, ale gmp nám to jistě vysvětlí.

Alis
2617 příspěvků 27.3.13 14:39

Proč se nejprve spařuje, když se poté vaří?

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.7.11 13:35

Nejdřív jsem se ani nechtěla podívat, ale pak přece - a to je tedy něco :- ). Nezvyklé, ale láká mě to. Zkusím, děkuju! Vařit maso budu asi ještě s nějakými bylinkami.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz