Recept Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

Postup

Oloupáme česnek a rozkrájíme jej na nudličky. Jehněčí hrudí očistíme od tuku, jen na vrchní straně ponecháme tenkou vrstvu, aby se maso během pečení příliš nevysušilo. Hrudí na několika místech hluboko nařízneme, osolíme a prošpikujeme kousky česneku. Maso štětcem nebo dlaní potřeme olivovým olejem, posypeme římským kmínem a provensálskými bylinami a popřípadě potřeme harissou. Na dno pekáče nalijeme sklenici vody, pak tam vložíme maso a kolem něj umístíme půlky rajčat pokropené olivovým olejem a okořeněné trochou soli a provensálskými bylinkami. Troubu předehřejeme minimálně 10 minut na vysokou teplotu a rošt umístíme do horní poloviny. Je-li trouba vybavena grilem, použijeme jej. Pekáč vložíme do trouby a pečeme do měkka, tj. asi 40 minut. Během pečení často potíráme výpekem nebo olejem, aby se povrch příliš nevysušil. Domovem méchoui jsou hlavně země severní Afriky. Tento recept je ale francouzskou modifikací.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 28.01.09 vloženo
  • 12478x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4.jpg width=250 height=188 align=right>
  • 1 kg jehněčího hrudí
  • 6 stroužků česneku
  • 2 rajčata
  • olivový olej
  • římský kmín
  • provensálské byliny
  • sůl
  • "harissa ":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=15763 (nemusí být)

Doporučená příloha

  • Dušená zelenina

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

jasonka
16 příspěvků 6.8.13 14:08

Chutnalo skvěle, jen jsem doma neměla harissu, ta jsem místo ní dala sambal oelek. Jako příloha fazolky na slanině.

Labužník housenka02
609 příspěvků 29.1.09 02:58
Re: Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

… už si to mažu do mrazáku pro jehněčí žebra, vypadá to velmi jedle i s tou zeleninou…

manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.1.09 02:12
Re: Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

Hezké! Jak bude jehňátko, tak si to zkusím udělat.

buraci
1136 příspěvků 29.1.09 01:02
Re: Jehněčí hrudí pečené na způsob méchoui

Tohle je velmi jemná verze méchoui, ale ráda ji vyzkouším, brzy začíná jehněčí sezóna. A jak je to doopravdy píše Rachad: http://www.cuketka.cz/?…. Článek (a video) není určen pro slabé povahy a ochránce zvířat:-)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz