Recept Jehněčí hřbet sous vide

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí hřbet sous vide

Úvod

Miguel Rocha Vieira

Postup

Jehněčí hřbet očistíme, osušíme a zprudka opečeme povrch dohněda, tak aby střed zůstal studený, na litinové pánvi se lžící oleje.
Vložíme do sáčku, spolu s česnekem a mateřídouškou, zavakuujeme.
Ponoříme na sekundu do vařící vody, aby se sáček zatáhl. Zároveň zjistíme jestli je sáček neporušený.
Pečeme v troubě na 55°C v nejvyšší části masa.
Po dosažení teploty rychle zchladíme ve vodě s ledem.
Hřbet vykostíme a filé opečeme na másle, aby se prohřálo.
Každý kousek nakrájíme na pět dílků.
Kuskus připravíme podle chuti.

Slaninová pěna:
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi s těžkým dnem ji nasucho opečeme. Zalijeme 400ml vývaru a necháme vychladnout.
Po 4h sebereme z povrchu tuk a tekutinu přefiltrujeme.
V tekutině rozmícháme 3g lecitinu a ponorným mixérem vyšleháme do pěny.

Recept je z kategorií: Molekulární kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.15 vloženo
  • 2790x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500g jehněčí hřbet
  • 2 plátky česneku
  • 1 snítka mateřídoušky
  • máslo
  • kuskus.
  • Slaninová pěna - http://www.molekularka.cz/
  • 100g slanina
  • 400ml vývaru
  • 3g lecitin.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 09.04.15 14:18

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí hřbet sous vide

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1139 příspěvků 12.04.15 19:58

@casino Omlouvám se za pozdní odpověd, překopáváme PC a je to náročné :-)
Tušila jsem, že vás nalákám :-)
Nemusí být mateřídouška, jde i rozmarýn, třeba, ale stačí opravdu jen větvička.
Lecitin se dá koupit v lékárně, granulovaný, je podstatně levnější a účel splní, pokud budete v rozhazovačné náladě zakupte tam i Xantan, bude potřeba :-)
A když nejsou kozlata, jde použít i panenka nebo něco jiného :-)

Jo, Glama, vídám ji na FB, taky mi tu chybí :-)

 
ziko
36 příspěvků 10.04.15 22:37

Velmi zajímavý recept, zkusím to pak řeknu toho víc možná

 
jolana
5065 příspěvků 10.04.15 08:41

@daduuja, rozkaz! vzdy pripravena! :hug: :mavam:

@casino, glama je super! ale ma to hacik! asi,,asi..neberu!.. je velmi pekna, by nam kazila kolektivni image.. :mrgreen:

 
casino
4473 příspěvků 09.04.15 23:35
Tak to je maso!

…akorát mě sejří, že to tu nebylo dřív! Na svátky jsme měli 2 kozlata a ze hřbetů mohl být takový maličký mezichod… Asi bez materinej dúšky (bych dal tymián), ale ten lecitin bych někde schrastil :)
@daduuja, na Petrových pozdravujte Glama… a dejte si bacha na kopiloty :hug:

 
daduuja
1139 příspěvků 09.04.15 20:31

@jolana Ahoj, kolegyně :hug: už se to blíží, začni leštit koště :-)

 
jolana
5065 příspěvků 09.04.15 19:27

.. carodejnice.. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz