Recept Jehněčí hřbet sous vide

Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí hřbet sous vide

Úvod

Miguel Rocha Vieira

Postup

Jehněčí hřbet očistíme, osušíme a zprudka opečeme povrch dohněda, tak aby střed zůstal studený, na litinové pánvi se lžící oleje.
Vložíme do sáčku, spolu s česnekem a mateřídouškou, zavakuujeme.
Ponoříme na sekundu do vařící vody, aby se sáček zatáhl. Zároveň zjistíme jestli je sáček neporušený.
Pečeme v troubě na 55°C v nejvyšší části masa.
Po dosažení teploty rychle zchladíme ve vodě s ledem.
Hřbet vykostíme a filé opečeme na másle, aby se prohřálo.
Každý kousek nakrájíme na pět dílků.
Kuskus připravíme podle chuti.

Slaninová pěna:
Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi s těžkým dnem ji nasucho opečeme. Zalijeme 400ml vývaru a necháme vychladnout.
Po 4h sebereme z povrchu tuk a tekutinu přefiltrujeme.
V tekutině rozmícháme 3g lecitinu a ponorným mixérem vyšleháme do pěny.

Recept je z kategorií: Molekulární kuchyně


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.04.15 vloženo
  • 2680x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500g jehněčí hřbet
  • 2 plátky česneku
  • 1 snítka mateřídoušky
  • máslo
  • kuskus.
  • Slaninová pěna - http://www.molekularka.cz/
  • 100g slanina
  • 400ml vývaru
  • 3g lecitin.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 09.04.15 14:18

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí hřbet sous vide

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
daduuja
1133 příspěvků 12.04.15 19:58

@casino Omlouvám se za pozdní odpověd, překopáváme PC a je to náročné :-)
Tušila jsem, že vás nalákám :-)
Nemusí být mateřídouška, jde i rozmarýn, třeba, ale stačí opravdu jen větvička.
Lecitin se dá koupit v lékárně, granulovaný, je podstatně levnější a účel splní, pokud budete v rozhazovačné náladě zakupte tam i Xantan, bude potřeba :-)
A když nejsou kozlata, jde použít i panenka nebo něco jiného :-)

Jo, Glama, vídám ji na FB, taky mi tu chybí :-)

 
ziko
36 příspěvků 10.04.15 22:37

Velmi zajímavý recept, zkusím to pak řeknu toho víc možná

 
jolana
5064 příspěvků 10.04.15 08:41

@daduuja, rozkaz! vzdy pripravena! :hug: :mavam:

@casino, glama je super! ale ma to hacik! asi,,asi..neberu!.. je velmi pekna, by nam kazila kolektivni image.. :mrgreen:

 
casino
4463 příspěvků 09.04.15 23:35
Tak to je maso!

…akorát mě sejří, že to tu nebylo dřív! Na svátky jsme měli 2 kozlata a ze hřbetů mohl být takový maličký mezichod… Asi bez materinej dúšky (bych dal tymián), ale ten lecitin bych někde schrastil :)
@daduuja, na Petrových pozdravujte Glama… a dejte si bacha na kopiloty :hug:

 
daduuja
1133 příspěvků 09.04.15 20:31

@jolana Ahoj, kolegyně :hug: už se to blíží, začni leštit koště :-)

 
jolana
5064 příspěvků 09.04.15 19:27

.. carodejnice.. :lol:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz