Recept Jehněčí hřbet sous vide

daduuja Portugalská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí hřbet sous vide

Úvod

Miguel Rocha Vieira

Postup

Jehněčí hřbet očistíme, osušíme a zprudka opečeme povrch dohněda, tak aby střed zůstal studený, na litinové pánvi se lžící oleje. Vložíme do sáčku, spolu s česnekem a mateřídouškou, zavakuujeme. Ponoříme na sekundu do vařící vody, aby se sáček zatáhl. Zároveň zjistíme jestli je sáček neporušený. Pečeme v troubě na 55°C v nejvyšší části masa. Po dosažení teploty rychle zchladíme ve vodě s ledem. Hřbet vykostíme a filé opečeme na másle, aby se prohřálo. Každý kousek nakrájíme na pět dílků. Kuskus připravíme podle chuti. Slaninová pěna: Slaninu nakrájíme na kostičky, na pánvi s těžkým dnem ji nasucho opečeme. Zalijeme 400ml vývaru a necháme vychladnout. Po 4h sebereme z povrchu tuk a tekutinu přefiltrujeme. V tekutině rozmícháme 3g lecitinu a ponorným mixérem vyšleháme do pěny.

Recept je z kategorií: Molekulární kuchyně

Nahlásit recept

  • 09.04.15 vloženo
  • 4694x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1h

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 500g jehněčí hřbet
  • 2 plátky česneku
  • 1 snítka mateřídoušky
  • máslo
  • kuskus.
  • Slaninová pěna - http://www.molekularka.cz/
  • 100g slanina
  • 400ml vývaru
  • 3g lecitin.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 9.4.15 14:18

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Jehněčí hřbet sous vide

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jehněčí hřbet sous vide

daduuja
1151 příspěvků 12.4.15 19:58

@casino Omlouvám se za pozdní odpověd, překopáváme PC a je to náročné :-)
Tušila jsem, že vás nalákám :-)
Nemusí být mateřídouška, jde i rozmarýn, třeba, ale stačí opravdu jen větvička.
Lecitin se dá koupit v lékárně, granulovaný, je podstatně levnější a účel splní, pokud budete v rozhazovačné náladě zakupte tam i Xantan, bude potřeba :-)
A když nejsou kozlata, jde použít i panenka nebo něco jiného :-)

Jo, Glama, vídám ji na FB, taky mi tu chybí :-)

ziko
36 příspěvků 10.4.15 22:37

Velmi zajímavý recept, zkusím to pak řeknu toho víc možná

jolana
5068 příspěvků 10.4.15 08:41

@daduuja, rozkaz! vzdy pripravena! :hug: :mavam:

@casino, glama je super! ale ma to hacik! asi,,asi..neberu!.. je velmi pekna, by nam kazila kolektivni image.. :mrgreen:

casino
4497 příspěvků 9.4.15 23:35
Tak to je maso!

…akorát mě sejří, že to tu nebylo dřív! Na svátky jsme měli 2 kozlata a ze hřbetů mohl být takový maličký mezichod… Asi bez materinej dúšky (bych dal tymián), ale ten lecitin bych někde schrastil :)
@daduuja, na Petrových pozdravujte Glama… a dejte si bacha na kopiloty :hug:

daduuja
1151 příspěvků 9.4.15 20:31

@jolana Ahoj, kolegyně :hug: už se to blíží, začni leštit koště :-)

jolana
5068 příspěvků 9.4.15 19:27

.. carodejnice.. :lol:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Karbanátky Karbanátky
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz