Recept Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso omyje­me, osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na 1 lžíci oleje. Poté je dalších 5 min. pečeme v troubě, vyjmeme a zchladíme. 2. Strouhanku smícháme s hořčicí, medem, tymiánem a 2 lžícemi oleje. Směsí maso po­třeme a pečeme v troubě ještě asi 15 min. 3. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na másle: Zalijeme vínem a vývarem. Uvedeme do varu a svaříme na 1/4. Poté vše rozmixujeme, protřeme sítem, dochutíme, popř. zahustíme jíškou. Maso nakrájíme a na talířích přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 27.04.04 vloženo
  • 7048x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 650 kcal, 33 g bílkovin, 48 g tuků, 17 g sacharidů
  • 600 g vykostěného jehně­čího hřbetu
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • po 2 lžicích, strouhanky a hořčice
  • 2 lžičky medu a sušeného tymiánu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml jehněčího vývaru
  • pepř
  • hotová jíška

Doporučená příloha

  • můžeme podávat zelené fazolky a bramborové šišky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Cuketové placky Cuketové placky
Cibulačka Cibulačka
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz