Recept Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso omyje­me, osušíme, osolíme, opepříme a ze všech stran opečeme na 1 lžíci oleje. Poté je dalších 5 min. pečeme v troubě, vyjmeme a zchladíme. 2. Strouhanku smícháme s hořčicí, medem, tymiánem a 2 lžícemi oleje. Směsí maso po­třeme a pečeme v troubě ještě asi 15 min. 3. Cibuli a česnek oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na másle: Zalijeme vínem a vývarem. Uvedeme do varu a svaříme na 1/4. Poté vše rozmixujeme, protřeme sítem, dochutíme, popř. zahustíme jíškou. Maso nakrájíme a na talířích přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 27.04.04 vloženo
  • 6915x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 650 kcal, 33 g bílkovin, 48 g tuků, 17 g sacharidů
  • 600 g vykostěného jehně­čího hřbetu
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • po 2 lžicích, strouhanky a hořčice
  • 2 lžičky medu a sušeného tymiánu
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml červeného vína
  • 400 ml jehněčího vývaru
  • pepř
  • hotová jíška

Doporučená příloha

  • můžeme podávat zelené fazolky a bramborové šišky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí hřbet s tymiánovou kůrčičkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tatranské kuře Tatranské kuře
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz