Recept Jehněčí guláš

aneb Pikantní jehněčí guláš

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu očistíme a opereme. Cibuli rozkrájíme na půlkolečka, mrkev na tenké šikmé plátky a česnek prolisujeme. Kostky masa opečeme na tuku. Teprve potom je osolíme a okořeníme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a vše krátce podusíme. Zalijeme koňakem, bílým vínem a vývarem a dusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti osolíme a okořeníme. Na nahřáté talíře upravíme guláš, který posypeme nakrájenou petrželkou.

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 13.12.01 vloženo
  • 39621x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jehněčího masa (plecka)
  • 250 g cibule
  • 500 g mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce koňaku
  • 250 ml bílého vína
  • 500 ml vývaru
  • zelenou petrželku
  • sůl
  • pepř
  • mletou papriku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

musil 19.12.12 23:23

Měl jsem o tom receptu původně pochybnosti, ale je to fakt velmi dobré. Jediné doporučení - zahustil jsem guláš na konci jíškou.

Diskuse k receptu Jehněčí guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Květáková polévka Květáková polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz