Recept Jehněčí guláš

aneb Pikantní jehněčí guláš

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso odblaníme a nakrájíme na malé kostky. Zeleninu očistíme a opereme. Cibuli rozkrájíme na půlkolečka, mrkev na tenké šikmé plátky a česnek prolisujeme. Kostky masa opečeme na tuku. Teprve potom je osolíme a okořeníme. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a vše krátce podusíme. Zalijeme koňakem, bílým vínem a vývarem a dusíme doměkka. Nakonec guláš podle chuti osolíme a okořeníme. Na nahřáté talíře upravíme guláš, který posypeme nakrájenou petrželkou.

Další recepty na Guláš

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 13.12.01 vloženo
  • 40598x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg jehněčího masa (plecka)
  • 250 g cibule
  • 500 g mrkve
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce koňaku
  • 250 ml bílého vína
  • 500 ml vývaru
  • zelenou petrželku
  • sůl
  • pepř
  • mletou papriku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

musil 19.12.12 23:23

Měl jsem o tom receptu původně pochybnosti, ale je to fakt velmi dobré. Jediné doporučení - zahustil jsem guláš na konci jíškou.

Diskuse k receptu Jehněčí guláš

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz