Recept Jehněčí guláš na pivě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept jsem ziskala ve vyborne restauraci v okoli Jeseniku…

Postup

Ve velkem kastrolu - nejlepe litinovem, rozskvarit na stredni teplote slaninu. Pomoci derovane lzice slaninu vyjmout a nechat ji odkapat na kuchynskem papirovem ubrousku. Uschovat tuk a usmazit na nem cibuli do mekka. Pomoci derovane lzice vyjmout cibuli. Na stejnem tuku na prudkem ohni osmazit po vsech stranach maso.

Snizit teplotu a do kastrolu vratit slaninu, cibuli a pridat tam mletou papriku, sul, pepr, cesnek, bobkove listy a polovinu kazde papriky. Pridat pivo, uvolnit pripek ode dna a vse privest do varu. Snizit teplotu a pod poklici vse dusit nejmene hodinu az hodinu a pul. Behem duseni prilit vodu, je-li nutne.

Nakonec dovnitr pridat brambory a zbyvajici poloviny paprik. Pomalinku vse podusit dalsich 20 minut. Pridat rajce a podusit dalsich 10 minut, nebo az je vsechna zelenina mekka. Upravit ochuceni a podavat s chlebem nebo pecivem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.11 vloženo
  • 7480x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 3 platky slaniny nakrajene na 2 cm kousky
  • 2 stredni cibule, rozkrojene napul a potom na tenke platky
  • 900 g jehneciho na duseni, nakrajeneho na 2,5 cm - 3 cm kosticky
  • 2 lzice dobre cervene sladke mlete papriky
  • 1 lzicka soli, nebo podle chuti
  • 1 lzicka tluceneho kminu
  • 2 bobkove listy
  • 2 posekane strouzky cesneku
  • 1 stredne velka zelena paprika ocistena a na platky nakrajena
  • 1 stredeni sladka cervena paprika, ocistena a na platky nakrajena
  • 250 ml piva
  • 3 stredni brambory, oloupane na 2 cm kosticky nakrajene
  • 1 velke uzrale rajce, na platky nakrajene

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí guláš na pivě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 19.03.11 22:03

gabi, minila jsem psat take hovezi gulas…Opraveno.

 
casino
4473 příspěvků 19.03.11 21:21

Tohle je zase parádní Babicovina:
„Jehněčí guláš na PIVĚ“
Vraž do toho 250 ml PIVA nebo VODY :mrgreen:

No, ale vážně:
Proč se rozškvařená slanina nechává odkapat na papírovém ubrousku, když se za chvíli znovu vrátí do kastrolu :?:

 
gabi
551 příspěvků 19.03.11 13:08

babi, zrejme si si pri kopirovani z netu pomylila obrazok…ta struktura masa na „tvojom“ obrazku je velmi hruba…to urcite nie je jemne maso jahnacie…a v omacke su aj knedlicky…povedala by som, ze obrazok patri k hovadziemu madarskemu gulasu s knedlikmi… Gulyasleves hungarian…staci zagooglit…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz