Recept Jehněčí guláš na pivě

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept jsem ziskala ve vyborne restauraci v okoli Jeseniku…

Postup

Ve velkem kastrolu - nejlepe litinovem, rozskvarit na stredni teplote slaninu. Pomoci derovane lzice slaninu vyjmout a nechat ji odkapat na kuchynskem papirovem ubrousku. Uschovat tuk a usmazit na nem cibuli do mekka. Pomoci derovane lzice vyjmout cibuli. Na stejnem tuku na prudkem ohni osmazit po vsech stranach maso.

Snizit teplotu a do kastrolu vratit slaninu, cibuli a pridat tam mletou papriku, sul, pepr, cesnek, bobkove listy a polovinu kazde papriky. Pridat pivo, uvolnit pripek ode dna a vse privest do varu. Snizit teplotu a pod poklici vse dusit nejmene hodinu az hodinu a pul. Behem duseni prilit vodu, je-li nutne.

Nakonec dovnitr pridat brambory a zbyvajici poloviny paprik. Pomalinku vse podusit dalsich 20 minut. Pridat rajce a podusit dalsich 10 minut, nebo az je vsechna zelenina mekka. Upravit ochuceni a podavat s chlebem nebo pecivem.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.03.11 vloženo
  • 7427x zobrazeno

Počet porcí

  • 5 porcí

Ingredience

  • 3 platky slaniny nakrajene na 2 cm kousky
  • 2 stredni cibule, rozkrojene napul a potom na tenke platky
  • 900 g jehneciho na duseni, nakrajeneho na 2,5 cm - 3 cm kosticky
  • 2 lzice dobre cervene sladke mlete papriky
  • 1 lzicka soli, nebo podle chuti
  • 1 lzicka tluceneho kminu
  • 2 bobkove listy
  • 2 posekane strouzky cesneku
  • 1 stredne velka zelena paprika ocistena a na platky nakrajena
  • 1 stredeni sladka cervena paprika, ocistena a na platky nakrajena
  • 250 ml piva
  • 3 stredni brambory, oloupane na 2 cm kosticky nakrajene
  • 1 velke uzrale rajce, na platky nakrajene

Doporučená příloha

  • pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí guláš na pivě

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 19.03.11 22:03

gabi, minila jsem psat take hovezi gulas…Opraveno.

 
casino
4466 příspěvků 19.03.11 21:21

Tohle je zase parádní Babicovina:
„Jehněčí guláš na PIVĚ“
Vraž do toho 250 ml PIVA nebo VODY :mrgreen:

No, ale vážně:
Proč se rozškvařená slanina nechává odkapat na papírovém ubrousku, když se za chvíli znovu vrátí do kastrolu :?:

 
gabi
551 příspěvků 19.03.11 13:08

babi, zrejme si si pri kopirovani z netu pomylila obrazok…ta struktura masa na „tvojom“ obrazku je velmi hruba…to urcite nie je jemne maso jahnacie…a v omacke su aj knedlicky…povedala by som, ze obrazok patri k hovadziemu madarskemu gulasu s knedlikmi… Gulyasleves hungarian…staci zagooglit…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz