Recept Jednohubky z červené řepy s pannacottou Veg

Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednohubky z červené řepy s pannacottou

Úvod

Mám přebytky červené řepy a už nevím, co všechno s ní dělat…

Podle www la fleur d´oranger

Postup

Připravíme si pannacottu - želatinu namočíme do misky se studenou vodou. Smetanu osolíme, opepříme a v kastrůlku zahřejeme k varu. Vmícháme želatinu, už nevaříme a necháme rozpustit. Nalijeme na menší hluboký plech a necháme v chladnu dobře ztuhnout.

Řepu nakrájíme na plátky cca 3 mm tlusté a vykrájíme z nich libovolným vykrajovátkem tvary. Stejné tvary vykrájíme i ze ztuhlé pannacotty a skládáme jednohubky - jedna řepa vespod, jedna pannacotta, jedna řepa navrch. Dobře to jde skládat přímo ve vykrajovátku, nakonec vytlačíme hotovou jednohubku.

Z oloupaného jablka nakrájíme tenké plátky, z těch pak ještě proužky. Jednohubky ozdobíme proužky jablka, mírně osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme se salátem z rukoly.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 6682x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vařené červené řepy
  • 1 jablko

Pannacotta:

  • 500 g creme fraiche (nebo kelímek kysané smetany a kelímek šlehačky)
  • 3 plátky želatiny
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednohubky z červené řepy s pannacottou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
ssalonis
61 příspěvků 12.01.12 13:43
:palec:
zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.12 22:34

Eja, hrozne me bavilo to delat, ale s tou pannacottou je tezka prace, je to jak zivy. Napadl me takovy ten kulaty cerstvy syr, nalozit ho do nejakych bylinek a koreni a prokladat repu tim, nebo jak ty pises nejakym pekne pikantnim italskym syrem - urcite to budu zkouset kombinovat s ruznymi vecmi. Myslim, ze i feta nebo balkansky syr by byly vyborny. Vic pater je dobry napad. Az vyzkousis, vyfot a napis! Jinak zbytek pannacotty jsem nacpala do sklenicek a prolozila jak rukolou, tak nakrajenou repou, smichanou s octem, olejem, soli a peprem a taky to bylo dobre a daleko mene pracne.

Eja
3839 příspěvků 09.01.12 19:38

Zebulon, to je nádhera!! Je půl osmé, vietnamci už skoro zavírají, řepu jsem snědla včera…tak zítra.. já bych možná zkusila jedno patro ještě mezi..do kousku možná provolone či něčeho podobného vecpat kousek jablka a okořeněné rukoly…vykrojit, tak to asi kulatou formičku. No paráda, ve všední den asi ne, ale o víkendu :potlesk:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.12 14:21

Ano, wydro, bohuzel mas pravdu. Dobre to bylo, a te radosti pri servirovani, ale pracne to bylo taky. Jenze ja jsem takova hracicka. Vycistim si pri tom hlavu. Ten salat k tomu musi byt trochu pikantnejsi. A kousek zralyho ovciho syra taky neskodi. Haha, zacina to pripominat pohadku o polivce z topurka od sekerky :- ).

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 09.01.12 03:57

Teda Zebulon , uprava musi predcit i chut ! Krasny ! Jedu ted v repe, treba to nekdy zkusim :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Štědrák

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz