Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mám přebytky červené řepy a už nevím, co všechno s ní dělat…
Podle www la fleur d´oranger
Připravíme si pannacottu - želatinu namočíme do misky se studenou vodou. Smetanu osolíme, opepříme a v kastrůlku zahřejeme k varu. Vmícháme želatinu, už nevaříme a necháme rozpustit. Nalijeme na menší hluboký plech a necháme v chladnu dobře ztuhnout. Řepu nakrájíme na plátky cca 3 mm tlusté a vykrájíme z nich libovolným vykrajovátkem tvary. Stejné tvary vykrájíme i ze ztuhlé pannacotty a skládáme jednohubky - jedna řepa vespod, jedna pannacotta, jedna řepa navrch. Dobře to jde skládat přímo ve vykrajovátku, nakonec vytlačíme hotovou jednohubku. Z oloupaného jablka nakrájíme tenké plátky, z těch pak ještě proužky. Jednohubky ozdobíme proužky jablka, mírně osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme se salátem z rukoly.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jednohubky z červené řepy s pannacottou
61 příspěvků 12.1.12 13:43
Eja, hrozne me bavilo to delat, ale s tou pannacottou je tezka prace, je to jak zivy. Napadl me takovy ten kulaty cerstvy syr, nalozit ho do nejakych bylinek a koreni a prokladat repu tim, nebo jak ty pises nejakym pekne pikantnim italskym syrem - urcite to budu zkouset kombinovat s ruznymi vecmi. Myslim, ze i feta nebo balkansky syr by byly vyborny. Vic pater je dobry napad. Az vyzkousis, vyfot a napis! Jinak zbytek pannacotty jsem nacpala do sklenicek a prolozila jak rukolou, tak nakrajenou repou, smichanou s octem, olejem, soli a peprem a taky to bylo dobre a daleko mene pracne.
Zebulon, to je nádhera!! Je půl osmé, vietnamci už skoro zavírají, řepu jsem snědla včera…tak zítra.. já bych možná zkusila jedno patro ještě mezi..do kousku možná provolone či něčeho podobného vecpat kousek jablka a okořeněné rukoly…vykrojit, tak to asi kulatou formičku. No paráda, ve všední den asi ne, ale o víkendu
Ano, wydro, bohuzel mas pravdu. Dobre to bylo, a te radosti pri servirovani, ale pracne to bylo taky. Jenze ja jsem takova hracicka. Vycistim si pri tom hlavu. Ten salat k tomu musi byt trochu pikantnejsi. A kousek zralyho ovciho syra taky neskodi. Haha, zacina to pripominat pohadku o polivce z topurka od sekerky :- ).
Teda Zebulon , uprava musi predcit i chut ! Krasny ! Jedu ted v repe, treba to nekdy zkusim