Recept Jednohubky z červené řepy s pannacottou Veg

zébulon Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Jednohubky z červené řepy s pannacottou

Úvod

Mám přebytky červené řepy a už nevím, co všechno s ní dělat…

Podle www la fleur d´oranger

Postup

Připravíme si pannacottu - želatinu namočíme do misky se studenou vodou. Smetanu osolíme, opepříme a v kastrůlku zahřejeme k varu. Vmícháme želatinu, už nevaříme a necháme rozpustit. Nalijeme na menší hluboký plech a necháme v chladnu dobře ztuhnout. Řepu nakrájíme na plátky cca 3 mm tlusté a vykrájíme z nich libovolným vykrajovátkem tvary. Stejné tvary vykrájíme i ze ztuhlé pannacotty a skládáme jednohubky - jedna řepa vespod, jedna pannacotta, jedna řepa navrch. Dobře to jde skládat přímo ve vykrajovátku, nakonec vytlačíme hotovou jednohubku. Z oloupaného jablka nakrájíme tenké plátky, z těch pak ještě proužky. Jednohubky ozdobíme proužky jablka, mírně osolíme, pokapeme olivovým olejem a podáváme se salátem z rukoly.

Recept je z kategorií: Chuťovky

Nahlásit recept

  • 08.01.12 vloženo
  • 7449x zobrazeno

Ingredience

  • 2 vařené červené řepy
  • 1 jablko

Pannacotta:

  • 500 g creme fraiche (nebo kelímek kysané smetany a kelímek šlehačky)
  • 3 plátky želatiny
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednohubky z červené řepy s pannacottou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Jednohubky z červené řepy s pannacottou

ssalonis
61 příspěvků 12.1.12 13:43
:palec:
zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.1.12 22:34

Eja, hrozne me bavilo to delat, ale s tou pannacottou je tezka prace, je to jak zivy. Napadl me takovy ten kulaty cerstvy syr, nalozit ho do nejakych bylinek a koreni a prokladat repu tim, nebo jak ty pises nejakym pekne pikantnim italskym syrem - urcite to budu zkouset kombinovat s ruznymi vecmi. Myslim, ze i feta nebo balkansky syr by byly vyborny. Vic pater je dobry napad. Az vyzkousis, vyfot a napis! Jinak zbytek pannacotty jsem nacpala do sklenicek a prolozila jak rukolou, tak nakrajenou repou, smichanou s octem, olejem, soli a peprem a taky to bylo dobre a daleko mene pracne.

Eja
3865 příspěvků 9.1.12 19:38

Zebulon, to je nádhera!! Je půl osmé, vietnamci už skoro zavírají, řepu jsem snědla včera…tak zítra.. já bych možná zkusila jedno patro ještě mezi..do kousku možná provolone či něčeho podobného vecpat kousek jablka a okořeněné rukoly…vykrojit, tak to asi kulatou formičku. No paráda, ve všední den asi ne, ale o víkendu :potlesk:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.1.12 14:21

Ano, wydro, bohuzel mas pravdu. Dobre to bylo, a te radosti pri servirovani, ale pracne to bylo taky. Jenze ja jsem takova hracicka. Vycistim si pri tom hlavu. Ten salat k tomu musi byt trochu pikantnejsi. A kousek zralyho ovciho syra taky neskodi. Haha, zacina to pripominat pohadku o polivce z topurka od sekerky :- ).

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 9.1.12 03:57

Teda Zebulon , uprava musi predcit i chut ! Krasny ! Jedu ted v repe, treba to nekdy zkusim :mavam:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz