Recept Jednohubkové pikantní plněné taštičky z listového těsta
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Listové těsto nakrájíme rádýlkem na čtverečky asi 6x6cm. Na ně doprostřed položíme páreček (má být asi 6cm dlouhý, ale je-li delší, tak jeho konce odřízneme), potřeme ho trochou hořčice a nahoru poskládáme kolečka oliv. Listové těsto na horním a dolním okraji potřeme trochu našlehaným vejcem a přeložíme čtverce na podlouhlý obdélník tak, aby párek byl zvrchu přikrytý. Horní stranu těsta k sobě přitiskneme. Potom ji pomocí rádýlka na 4 místech nařízneme až k párku. Povrch potřeme vejcem, posypeme solí a kmínem a poskládáme na vodou vypláchnutý plech. Upečeme je v prudké, předem vyhřáté troubě do zlatohněda a ihned je podáváme.
Recept je z kategorií: Chuťovky
- 27.12.04 vloženo
- 8027x zobrazeno
Ingredience
- listové těsto
- konzerva slitých koktejlových párečků
- pikantní nadívané olivy nakrájené na kolečka
- pikantní hořčice
- hrubá sůl
- kmín
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Jednohubkové pikantní plněné taštičky z listového těsta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Jednohubkové pikantní plněné taštičky z listového těsta
Děkuji Ti za vyzkoušení receptu a hlavně za ty Tvoje varianty ;o)
Dobrou noc!
Již 2× vyzkoušeno pro návštěvy a doporučuji- podruhé jsem místo oliv dala nadrobnou nasekanou nať z cibulky / a dijonskou hořčici a trošku harissy) a polovinu těsta jsem naplnila místo párky lžičkou podušeného listového mraženého špenátu s česnekem a kostičkou mozarelly - skvělé.
Eji, já si myslím, že zde se dá opravdu experimentovat ;o
Jiti, děkuji za harissové rady. Můj strýc pracoval jedenáct let v Tunisu. Když jsem dostala poprvé Harissu, tak jsem ji použila místo papriky do guláše, který jsem pochopitelně musela vyhodit (ach, maso nebylo málem k dostání) snad i s hrncem ;o), ale tomu už je skoro 40let.
Pěkný večer!
170 příspěvků 25.1.09 03:43
Trošku odskočím a omlouvám se za to předem. Kde kupuješ harissu???
Já jsem ji objevila na své dovolené v Tunisku. Pak jsem ji kupovala v Domě potravin (železářství u ROTTA, dnes snad Dům porcelánu). Vynikající měli ve Francouzské prodejně, ale zrovna dnes jsme se tam byli ptát, a už jí jim nevozí. Také jsem sehnala plechovku od Arabů (krámek na Žižkově), ale ta chutnala spíš jako Adžika a hrozně rychle se kazila. Musím podotknout, že česká Harissa od Hamé mi vůbec nechutná.
Asi budu muset vyrábět domácí, i když mám trošku obavu, protože ty papriky („pálivé kapie“), které jsem viděla v Tunisku jsem tady opravdu neviděla.
A samozřejmě - super recept, jako všechny. J.
Babi,mňam. Hořčice dijonská, na moji pusu možná i trošičku harissy......