Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
cclaris Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Okouny osolíme a necháme hodinku odpočinout. Z mouky a koření připravíme směs. Pozor na pálivou papriku, "plechové huby" by mohly chuť ryby zabít. Odpočaté rybky ve směsi poměrně pečlivě obalíme a na středně silném plameni důkladně propečeme (olejem nešetřit). Pokud se to povede, povede se i vyjmout kostřičku vcelku podobně jako u pstruha a okoun přestane být hrozbou pro krátkozraké brejlovce, jako jsem já.
Recept je z kategorií: Sladkovodní
Brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jednoduchý smažený okoun
551 příspěvků 25.1.09 03:43
Trošičku nesouhlasím s tím kořeněním. Jedlé to je, určitě. Ale okoun nebo candát jsou dravé ryby s perfektní chutí masa a je škoda to překořenit paprikou. Jinak super!
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Když jsem byl malý kluk, tak jsme chodili na takzvané plevelné rybky (mřenku, vranku, oukleje a já ani nevím, jak se to všechno jmenuje, obecně se tomu říkalo grundle, ani nevím, zda je to správné). A strýc to vařil velmi podobně, jenom místo pálivé papriky byl pepř a ještě poléval rybičky trochou octa - tedy pokud si to dobře pamatuji, já byl tenkrát jenom lovec v místním potoku, nevařil jsem. Každopádně děkuji za milou připomínku dětství… a zaujala mě Tvá poznámka o snadném vyjmutí kostí, neb mě ryby chutnají, avšak ty kosti mi vadí. Je-li to s těmi okouny jak píšeš, bylo by to velice příjemné…