Recept Jednoduchý smažený okoun

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Okouny osolíme a necháme hodinku odpočinout. Z mouky a koření připravíme směs. Pozor na pálivou papriku, „plechové huby“ by mohly chuť ryby zabít. Odpočaté rybky ve směsi poměrně pečlivě obalíme a na středně silném plameni důkladně propečeme (olejem nešetřit). Pokud se to povede, povede se i vyjmout kostřičku vcelku podobně jako u pstruha a okoun přestane být hrozbou pro krátkozraké brejlovce, jako jsem já.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.11.08 vloženo
  • 5882x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 5 menších sladkovodních okounů
  • sůl
  • mouka
  • pepř
  • paprika sladká
  • paprika pálivá
  • kmín
  • olej

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednoduchý smažený okoun

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
550 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý smažený okoun

Trošičku nesouhlasím s tím kořeněním. Jedlé to je, určitě. Ale okoun nebo candát jsou dravé ryby s perfektní chutí masa a je škoda to překořenit paprikou. Jinak super!

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý smažený okoun

Když jsem byl malý kluk, tak jsme chodili na takzvané plevelné rybky (mřenku, vranku, oukleje a já ani nevím, jak se to všechno jmenuje, obecně se tomu říkalo grundle, ani nevím, zda je to správné). A strýc to vařil velmi podobně, jenom místo pálivé papriky byl pepř a ještě poléval rybičky trochou octa - tedy pokud si to dobře pamatuji, já byl tenkrát jenom lovec v místním potoku, nevařil jsem. Každopádně děkuji za milou připomínku dětství… a zaujala mě Tvá poznámka o snadném vyjmutí kostí, neb mě ryby chutnají, avšak ty kosti mi vadí. Je-li to s těmi okouny jak píšeš, bylo by to velice příjemné…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz