Recept Jednoduchý smažený okoun

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Okouny osolíme a necháme hodinku odpočinout. Z mouky a koření připravíme směs. Pozor na pálivou papriku, „plechové huby“ by mohly chuť ryby zabít. Odpočaté rybky ve směsi poměrně pečlivě obalíme a na středně silném plameni důkladně propečeme (olejem nešetřit). Pokud se to povede, povede se i vyjmout kostřičku vcelku podobně jako u pstruha a okoun přestane být hrozbou pro krátkozraké brejlovce, jako jsem já.

Recept je z kategorií: Sladkovodní


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.11.08 vloženo
  • 5945x zobrazeno

Čas přípravy

  • 20 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 5 menších sladkovodních okounů
  • sůl
  • mouka
  • pepř
  • paprika sladká
  • paprika pálivá
  • kmín
  • olej

Doporučená příloha

  • Brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jednoduchý smažený okoun

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
551 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý smažený okoun

Trošičku nesouhlasím s tím kořeněním. Jedlé to je, určitě. Ale okoun nebo candát jsou dravé ryby s perfektní chutí masa a je škoda to překořenit paprikou. Jinak super!

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Jednoduchý smažený okoun

Když jsem byl malý kluk, tak jsme chodili na takzvané plevelné rybky (mřenku, vranku, oukleje a já ani nevím, jak se to všechno jmenuje, obecně se tomu říkalo grundle, ani nevím, zda je to správné). A strýc to vařil velmi podobně, jenom místo pálivé papriky byl pepř a ještě poléval rybičky trochou octa - tedy pokud si to dobře pamatuji, já byl tenkrát jenom lovec v místním potoku, nevařil jsem. Každopádně děkuji za milou připomínku dětství… a zaujala mě Tvá poznámka o snadném vyjmutí kostí, neb mě ryby chutnají, avšak ty kosti mi vadí. Je-li to s těmi okouny jak píšeš, bylo by to velice příjemné…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Štika na smetaně Štika na smetaně
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz