Recept Jednoduchý dýňový koláč

(Hodnoceno 1x) Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Jednoduchý dýňový koláč

Postup

Postup přípravy korpusu:

sušenky rozmixujeme na prášek v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem, dokonale smícháme a z hmoty do formy vytvarujeme korpus s vyšším okrajem, ten necháme zapéct na pár minut, asi deset minut, v roztopené troubě, vyndáme a necháme zchladnout.

Postup přípravy náplňě :

Dýňi hokkaido rozkrájíme na půlku a vydlabeme pecky, dýňi uvaříme v hrnci a trvá to asi deset minut, slijeme a necháme řádně vychladnout.

Pokud nestačí sušenková hmota na dost vysoké okraje, je lepší si formu, pokud je s odnímatelným dnem, vyložit pořádně alobalem aby nám tekutina nevytekla při pečení do trouby.

Uvařenou dýňi, smetanu, vajíčka, cukr a koření umixujeme do tekuté hmoty kterou nalijeme na upečený a vychladlý korpus. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů, dýňová hmota se nám bude ke konci pečení nafukovat. Zda je koláč upečený otestujeme píchnutím špejle doprostřed.

Koláč nechte vychladnout, bude se lépe porcovat.


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.16 vloženo
  • 3512x zobrazeno

Ingredience

  • Ingredience na korpus :
  • •300 gramů sušenek
  • •125-150 gr másla
  • •Kakao na obarvení
  • Ingredience na krém :
  • •1 malá dýně Hokkaido
  • •125 ml smetany
  • •4 velká vejce
  • •4 PL cukru
  • •1 ČL skořice
  • •Špetka muškátového oříšku a špetka rozemletého kardamónu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 10.03.16 14:51

Použila jsem kakaové sušenky vlastní výroby :)
Koláč je super, určitě ještě zopakujeme - líbí se mi, že není moc sladký…

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

suzanka 01.03.16 12:50

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Jednoduchý dýňový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2192 příspěvků 01.03.16 18:09

Díky za recept - mám tu ještě poslední dvě hokaidičky, takže moc ráda vyzkouším…
Sušenky si upeču vlastní, dělám to vždy tak… Nechce se mi podporovat prodejce, kteří používají palmový tuk (je snad na každé etiketě se sušenkami, oplatkami… už i na lázeňských, přímo z K. V. :( )
Ale to jsme odbočila - zítra se do něj pustím, dnes už jsem líná :kytka:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz