Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
suzanka Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup přípravy korpusu: sušenky rozmixujeme na prášek v mixéru a smícháme s rozpuštěným máslem, dokonale smícháme a z hmoty do formy vytvarujeme korpus s vyšším okrajem, ten necháme zapéct na pár minut, asi deset minut, v roztopené troubě, vyndáme a necháme zchladnout. Postup přípravy náplňě : Dýňi hokkaido rozkrájíme na půlku a vydlabeme pecky, dýňi uvaříme v hrnci a trvá to asi deset minut, slijeme a necháme řádně vychladnout. Pokud nestačí sušenková hmota na dost vysoké okraje, je lepší si formu, pokud je s odnímatelným dnem, vyložit pořádně alobalem aby nám tekutina nevytekla při pečení do trouby. Uvařenou dýňi, smetanu, vajíčka, cukr a koření umixujeme do tekuté hmoty kterou nalijeme na upečený a vychladlý korpus. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů, dýňová hmota se nám bude ke konci pečení nafukovat. Zda je koláč upečený otestujeme píchnutím špejle doprostřed. Koláč nechte vychladnout, bude se lépe porcovat.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.3.16 14:51
Použila jsem kakaové sušenky vlastní výroby
Koláč je super, určitě ještě zopakujeme - líbí se mi, že není moc
sladký…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Jednoduchý dýňový koláč
Díky za recept - mám tu ještě poslední dvě hokaidičky, takže moc ráda vyzkouším…
)
Sušenky si upeču vlastní, dělám to vždy tak… Nechce se mi podporovat prodejce, kteří používají palmový tuk (je snad na každé etiketě se sušenkami, oplatkami… už i na lázeňských, přímo z K. V.
Ale to jsme odbočila - zítra se do něj pustím, dnes už jsem líná